Dictatorii grilelor

Dictatorii grilelor

0
DISTRIBUIȚI

Tuturor ne place să urmărim cele mai tari meciuri şi nu numai, confortabil, din fotoliul de acasă. Desigur, mai sunt unii dintre noi care apreciază un „spectacolul” live, pe stadion, căci poate nimic nu se compară cu a-ţi vedea favoriţii pe viu sau a simţi pulsul tribunei.

În ultima vreme această dorinţă pare să intre în conflict cu prima, care ne-a fost împlinită cu atâta uşurinţă de diferite televiziuni. Dacă înainte timpul alocat meciurilor de fotbal era tradiţional în weekend, acum avem şi destule jocuri vineri ori lunea. Problema e că nu toată lumea se poate învoi de la lucru sau de la şcoală, mai ales dacă în aceste zile primul fluier vine şi înaintea încheierii programului de la firmă ori instituţie.


Ce să mai spunem de acei „nebuni” care se încăpăţânează să-i încurajeze pe cei care muncesc cu crampoane la sute de kilometri distanţă de casă!? Sunt consideraţi cantitate neglijabilă, mai ales în România, unde sunt suficiente două mâini pentru a număra pe degete formaţiile cu suporteri adevăraţi.

Fanii germani au protestat în diverse moduri vizavi de meciurile televizate luni. Au făcut-o cu mii de mingi de tenis şi sute de role de hârtie igienică aruncate în teren ori scaune lăsate goale (intenţionat). Într-o ţară în care suporterii sunt luaţi în seamă, „LPF-ul” lor a transmis: adio meciuri de fotbal în prima zi a săptămânii din 2021-22. În „B”-ul nostru, deţinătorul drepturilor TV şi-a aşezat „lejer” în grilă luni după masă jocul dintre „U” Cluj şi ASU Poli, două dintre puţinele echipe cu galerii la acest nivel. Fapt ce a stârnit mânia suporterilor. Bănăţenii care au bătut o cale lungă au avut şi câteva mesaje triviale la adresa televiziunii. Acestea nu s-au văzut şi nici nu s-au auzit dinspre ecrane, căci microfoanele din zona suporterilor alb-violeţi au fost tăiate.

La nivel de eşalon secund, în medie, nemţii nu-şi pot înghiţi limba nici pentru 11,5 milioane de euro pe an de la trusturi pentru clubul lor. La noi cineva s-a asigurat să avem echipe cu pumnul în gură pentru o sumă sezonieră care nu acoperă nici măcar toate detaliile organizării unui singur meci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.