SCM Timişoara a ratat în mod uluitor calificarea în Final Four-ul Cupei...

SCM Timişoara a ratat în mod uluitor calificarea în Final Four-ul Cupei României. „Leii din Banat” au fost eliminaţi de Dinamo după un final foarte strâns

0
DISTRIBUIȚI

„Leii” au mers pentru returul de la Bucureşti la adăpostul celor 11 puncte diferenţă după succesul din tur (86-75). Avantajul lui SCM Timişoara s-a spulberat după câteva minute şi se părea că Dinamo va obţine o calificare la pas. A fost însă rândul bănăţenilor să întoarcă soarta partidei, dar totodată aceştia au irosit ultimele atacuri şi le-au permis gazdelor să se califice la limită după 96-83 obţinut în ultimele secunde.

Primul sfert nu a fost unul deloc reuşit pentru bănăţeni, care-şi irosiseră deja avantajul de pe teren propriu: 16-27. Sfertul 2 a fost mult mai echilibrat, dar Dinamo se afla pe plus în pauza „mare”, cu trei puncte mai mult la total: 54-40 înaintea celei de-a doua jumătăţi a partidei 2. Gluma s-a îngroşat după sfertul 3, bucureştenii mărindu-şi ecartul cu încă trei puncte.

Final pe muchie, tabelă cu probleme.

Pătrimea decisivă a început de la 69-54 pentru alb-roşii, fapt care i-a determinat pe elevii lui Cristian Bota să rişte mai mult.


Timişorenii au reuşit să se apropie temporar prin reuşita lui Randolph, la doar o posesie de egalitatea la general (60-73 cu opt minute rămase din meci). Finalul le-a aparţinut însă tot gazdelor, care au ajuns la +20 pe tabelă. „Leii” s-au apropiat apoi la doar 12 puncte cu un minut şi 30 de secunde rămase din „dublă”, după triţa lui Pesakovic. Dinamo a ratat şi următorul atac iar Popa Calotă, faultat, a restabilit egalitatea cu „una din două” la „libere”. Mai erau 50 de scunde când Vukosavljevic şi-a reconfirmat sezonul excelent în Banat cu o triţă care a răsturnat soarta calificării (91-83). Suspansul s-a prelungit şi deoarece după o pauză tabela s-a defectat. Situaţia l-a determinat pe Tudor Costescu să mai ia un time out pentru Dinamo.

La reluare Popa Calotă a dus atacul la limită, timpul a expirat şi gazdelor le-a revenit atacul când mai erau doar 20 de secunde. Faultul aceluiaşi Calotă, eliminat din întâlnire, au însemnat două libere transformate de Barro şi restabilirea egalităţii în două manşe. SCM a rata şi următorul atac, Komatina a faultat şi Baker a dus-o de la „libere” pe lidera Gupei Galbene în Final Four.

Cel mai bun marcator al întâlnirii a fost Vladan Vukosavljevic, autor a 26 de puncte. La capitolul reuşite el a fost urmat de colegii: Stojadinovic (14 puncte), Brown (11), Randolph (9), Pesakovic (9), Popa Calotă (8), Diculescu (2), Baciu (2) şi Komatina (2). Pentru dinamovişti coşgheter a fost Justin Baker, cu 24 de puncte.

Pentru SCM Timişoarea urmează duelul de la Cluj cu U-BT, din Grupa Roşie, meci care are loc sâmbătă (ora 18.00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.