Ediția din acest an a festivalului Cafekultour aduce muzică de neratat: Grand...

Ediția din acest an a festivalului Cafekultour aduce muzică de neratat: Grand Blanc, La Mverte și Malik Djoudi la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formația GRAND BLANC va susține un concert la Timișoara

Tânăra creație contemporană va fi din nou prezentă în cafenelele și spațiile alternative din Timișoara din 15 până în 21 aprilie! O adevărată sărbătoare a Europei și a multiculturalității în oraș, Cafékultour propune o săptămână întreagă de spectacole cu artiști din Belgia, Polonia, Austria, Germania, România, Franța și Spania. În acest an, festivalul propune și o secțiune pentru copii, cu ateliere, spectacole și… ciocolată, de unde și denumirea, ChocolatKultour.

O altă noutate a celei de-a 15-a ediții: seara franceză va fi ocazia de a marca deschiderea Sezonului România-Franța la Timișoara, cu trei reprezentanți emblematici ai noii scene muzicale din Hexagon.

Sâmbătă, 20 aprilie, la Timișoara, Sezonul România – Franța 2019 se deschide la Reflektor Venue cu trei nume emblematice ale scenei muzicale emergente din Hexagon: Malik Djoudi, Grand Blanc și La Mverte.

Grand Blanc a cucerit melomanii cu „L’amour fou”, cel mai percutant și molipsitor single al lor. În același timp, au impresionat datorită celor două albume „Mémoires Vives” și „Image Au Mur”: primul, exercițiu seducător în cold wave, al doilea mai organic și expansiv în teritorii precum neo-folk sau blues.

Noua senzație electro-pop, Malik Djoudi a convins pe toată lumea cu albumul de debut, Un, scos acum doi ani, unul elegant și fragil, dar mai ales vibrant.


Noul album, „Temperaments”, a apărut în luna martie a acestui an și e mixat de Ash Workmann, care a mai lucrat, printre alții, cu Metronomy sau Christine and the Queens.

Seara continuă cu La Mverte, unul dintre cei mai în vogă DJ parizieni ai momentului, cu un mix de synth-wave, techno și disco.

Sezonul România – Franța 2019 a început la Paris, în 28 noiembrie 2018, și va continua în toată România începând din 18 aprilie. Câteva sute de evenimente culturale, universitare, sportive, economice… vor avea loc până în 14 iulie, Ziua Națională a Franței pentru a vă îndemna să „uitați de clișeele” despre Hexagon și cultura sa.

Mai bine de 25 de evenimente sunt programate la Timișoara și în regiune în cadrul Sezonului, fiind organizate de numeroși parteneri ai Institutului Francez.

Creat în 2005, la inițiativa Institutului Francez și a Centrului Cultural German din Timișoara, festivalul CafeKultur și-a construit o identitate care seamănă orașului, oferind locuitorilor săi pretexte de întâlnire cu forme artistice variate.

Evenimentul este coorganizat de către Centrul Cultural German și Institutul Francez din Timișoara, cu susținerea Asociației Timișoara 2021, a Goethe Institut și a Ambasadei Franței în România. Intrarea este liberă la toate evenimentele CafeKultur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.