Festival de folclor cu intrarea liberă, la Timișoara. Cum puteți obține invitații

Festival de folclor cu intrarea liberă, la Timișoara. Cum puteți obține invitații

0
DISTRIBUIȚI

Prima ediţie a festivalului-concurs „Gelu Stan” va avea loc în 20 şi 21 martie, în organizarea Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Timiş, evenimentul fiind inclus în cea de-a XIX-a ediţie a festrivalului „Topul Primăverii”. Festivalul doreşte să aducă un omagiu maestrului Gelu Stan, originar din Lugoj, profesor, dirijor şi muzicolog, care a avut o deosebită contribuţie la dezvoltarea şi conservarea folclorului românesc prin intermediul emisiunilor radio, dar şi prin cariera sa de dirijor al ansamblului profesionist „Banatul”.

Concursul se adresează tinerilor interpreţi de muzică populară cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani şi are două etape.


În 20 martie, ora 12.00, la sediul centrului de cultură şi artă de pe strada E, Ungureanu, se va desfăşura prima etapă a concursului, la care va avea loc preselecţia participanţilor, juriul urmând a fi alcătuit din Elize Stan, Tiberiu Ceia, Liliana Laichici, Daniela Băcilă şi Ciprian Roman. Condiţiile de participare la concurs pot fi consultate pe www.ccajt.ro. În ziua următoare, de la ora 18.30, la teatrul naţional se va desfăşura concursul propriu-zis. Premiul I va avea o valoare de 3.000 de lei, cel de-al doilea de 2.000 de lei iar premiul al treilea de 1.000 de lei. Vor mai fi acordate patru premii speciale, în valoare de câte 600 de lei.

Cunoscuţi interpreţi de folclor precum Petrică Miulescu-Irimică, Georgiana Necşa, Carmen Popovici-Dumbravă, Marius Cîrnu şi Ciprian Roman vor oferi, la rândul lor, un recital, iar alături de aceştia, invitată a spectacolului este Elena Geanina David, câştigătoarea ediţiei de anul trecut a festivalului-concurs „Topul Primăverii”, în care a reprezentat judeţul Olt. Acompaniamentul spectacolului va fi asigurat de orchestra ansamblului profesionist „Banatul”, dirijată de Sebastian Roşca.

Accesul publicului se face pe bază de invitaţii, care pot fi ridicate de la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, din 12 martie, începând cu ora 10.00, concursul urmând a fi preluat şi transmis de TVR3 şi TVR Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.