Frăția rock dintre Arad și Timișoara. Unity of Opposites a lansat videoclipul...

Frăția rock dintre Arad și Timișoara. Unity of Opposites a lansat videoclipul „În decor” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formația arădeană Unity Of Opposites a lansat videoclipul piesei În decor

Formația arădeană Unity Of Opposites a lansat zilele trecute videoclipul melodiei „În Décor“, producția video a acestuia find realizată de timișorenii de la Electronic Resistance iar mixajul de timișoreanul Atilla Lukinich. Formația s-a născut acum cinci ani și și-a propus de la bun început abordarea muzicii într-o viziune cât mai naturală, lipsită de absolut orice rigoare – de aici și spectrul larg de influențe. În sine formația nu dorește încadrarea în absolut nici un gen și lasă la aprecierea ascultătorului încercarea de a defini mișcarea.

În mod cert, scopul acestui proiect, transformat încetul cu încetul în ceva tot mai serios, este exprimarea într-o formă artistică a tuturor stărilor sufletești, cu implicațiile lor sociale, psihologice și filosofice. Cu ocazia apariției acestui videoclip am realizat un interviu alături de chitaristul formației, Sebastian Păscuț.

– Când a luat naștere formația și ce stil abordați în compozițiile voastre?
– În esență formația a luat naștere prin vara anului 2014 când chitarei (Sebastian Păscut) și vocii (Paul Lungfrent) s-a alăturat tobă (Paul Mark). Ulterior, după multe căutări, am reușit să găsim și varianta bassului (Bogdan Dragomir). De atunci până acum am mai avut ajutor pentru chitară a două din mai multe părți, însă într-un final am rămas în formulă originală.
– Nu ne-am gândit niciodată ce stil abordăm, ba chiar din contra, când am început să ne vedem pentru primele ori la repetiții, una dintre idei a fost să nu pornim cu gândul că vom cânta un stil anume ci să lăsăm lucrurile să curgă și să ne lăsăm surprinși de ce iese. Ulterior am întrevăzut oarecum elementul de progressive în compozițiile noastre, dar nu ne-am permis niciodată să ne atribuim acest lucru.

– Care este părerea vostră despre scena muzicală rock din vestul țării? Cum vedeți evenimentele organizate în această „felie“, în Arad și în Timișoara?
– Scena muzicală din vestul țării stă binișor în Timișoara și cu atât mai rău în Arad. Lucrurile s-au schimbat foarte mult în ultimii ani, de la cluburi pline cu 200-300 de oameni, la cluburi goale cu 10-50 de oameni. Motivele sunt multe și probabil că nu merită acum menționate, însă tind să cred tot mai mult că salvarea este organizarea de festivaluri. Omenii se bucură foarte mult de aceste ieșiri în aer liber și cred că aici ar trebui să fie pus accentul.­
– Am avut ocazia să cântăm la Timișoara, Arad, Oradea, Satu Mare.


Publicul este complet diferit în fiecare dintre locuri, fiecare având caracteristicile sale. În linii mari publicul din Arad este foarte asemănător publicului din Timișoara, însă mult mai puțîn. În Oradea nu am mai fost demult, însă după cum observăm mișcarea la modul general, se pare că publicul este inexistent (mai nou) – asta foarte probabil și datorită faptului că nu mai există locurile care să pot permite ocazia unui concert.

– Ce teme abordați pe albumul de debut? Mai merită să scoți un disc în zilele noastre, când publicul ascultă numai pe platforme de streaming?
– Legat de albumul de debut, n-am putea spune că avem anumite teme centrale. Ne concentrăm mai mult pe oglindirea și surprinderea sentimentelor care ne încearcă pe fiecare dintre noi în viață de zi cu zi, din punct de vedere social, psihologic sau filozofic. Având în vedere că lucrurile se mișcă greu, din motive de familie, job etc. sperăm să reușim să îl scoatem până la finele anului acesta. În zilele de astăzi e clar fără nici nu rost să mai scoți un album în varianta fizică. Cel puțin nu într-un stadiu atât de crud al unei formații. E foarte bine venit însă pentru o trupă care s-a consacrat deja într-o nișă, iar o variantă cu un ‘vinil’ de exemplu, ar fi chiar de dorit pentru o eventuală colecție a ascultătorului.

– Care este componența actuală a formației și care sunt planurile de viitor?
– În momentul de față suntem exact aceeași patru oameni care am fost și la început, ne-am dori foarte mult să adăugăm încă un membru pe partea de synth/efecte și care să fie poate chiar un mulți-instrumentist, de ce nu? Însă din lipsa de oameni, cred că suntem forțați să ne mulțumim doar cu noi patru. De aceea planurile noastre de viitor în mare parte, pe lângă lansarea a (poate) încă unui clip, a albumului și multe concerte, includ și multă experimentare. Multă experimentare cu muzica pe care o facem. Asta cred că e unul dintre cele mai importante aspecte la noi – să găsim întotdeauna formule de exprimare cât mai fresh și să ne reinventăm constant, pe cât se poate.

– Ce v-a inspirat atunci când ați realizat videoclipul În decor?
– Pentru videoclipul „În Decor” am avut parte de mult ajutor de la Cristi Văduva și Horvath Octavian („Vita” de la IPR) cu studioul lor de producție video Electronic Resistance. Că să fim sinceri, noi am expus ideile piesei și micile noastre așteptări față de clip, iar mai departe lucrurile au mers perfect natural datorită celor doi. Din nou, ne place ca interpretarea să o lăsăm pe cât se poate la latitudinea ascultătorului. Ce putem spune despre piesa În Decor, eventual într-o manieră foarte scurtă, este doar un mic îndemn: să fim cu băgare de seama la bagajul emoțional pe care îl purtăm de multe ori după noi, chiar și într-un mod inconștient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.