Gorghiu, despre organizarea unui referendum: Președintele României va avea o altă pârghie...

Gorghiu, despre organizarea unui referendum: Președintele României va avea o altă pârghie prin care să blocheze lupta PSD anti-justiție

0
DISTRIBUIȚI

Organizarea unui referendum în data de 26 mai, ziua în care au loc și alegerile europarlamentare, reprezintă o altă pârghie prin care președintele României să blocheze lupta PSD anti-justiție. Cel puțin acesta este punctul de vedere al senatoarei de Timiș Alina Gorghiu, care a precizat că PNL susține inițiativa organizării unui astfel de referendum.

„Pentru că sunt discuții și paradiscuții, vă subliniez atitudinea și decizia PNL de a susține acest referendum pe justiție convocat de președintele României. Este o atribuție strictă, constituțională a președintelui și a menționat foarte corect încă de ieri președintele că își dorește să-I aibă drept parteneri societatea civilă și pe cetățenii români, nu doar partidele politice și așa trebuie să stea lucrurile. Pentru că rezultatul acestui referendum, în condițiile în care se pare că acest referendum mai mult ca sigur va avea loc, rezultatul lui va da direcția pe care va merge România. Vorbim de izolarea pe care o propune PSD sau vorbim de parcursul pro-european, stat de drept pe care președintele, PNL și societatea românească o propun. Însă referendumul este deasupra partidelor politice. Referendumul reprezintă vocea românilor și în raport cu tema stabilită de președinte, aceștia se vor pronunța la vot”, a afirmat Alina Gorghiu.

Senatoarea PNL a mai precizat că știe că există temeri cu privire la faptul că majoritatea PSD-ALDE nu va pune în aplicare rezultatele referendumului.


În cazul în care se va întâmpla acest lucru, Alina Gorghiu a declarat că se va încerca schimbarea majorității parlamentare.

„Orice rezultat al referendumului va fi aplicat în legislație și vom încerca să schimbăm majoritatea parlamentară, dacă această majoritate se va opune rezultatului referendumului și nu mi-ar fi de mirare ca PSD, prin majoritatea parlamentară, să dorească să amâne la nesfârșit orice rezultat favorabil sau pro-justiție rezultat în data de 26 mai”, a adăugat Alina Gorghiu.

De asemenea, fostul președinte al PNL a declarat că, în urma acestui referendum, președintele Klaus Iohannis va avea o pârghie prin care să „blocheze lupta PSD anti-justiție”.

„Așadar, suntem în momentul în care direcția României trebuie exprimată foarte clar prin vot. Sunt absolut convinsă că președintele României, în urma acestei consultări populare, va avea o altă pârghie prin care să blocheze lupta PSD anti-justiție. Cred, însă, cu tărie că locul unde se vor duce bătăliile decisive, alături de rezultatul referendumului, pentru implementarea acestui rezultat, va fi Parlamentul României și că majoritatea parlamentară actuală va trebui schimbată imediat după europarlamentare și după referendum pentru a avea consecințele acestui referendum transpuse în legislație așa cum trebuie”, a conchis Alina Gorghiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, şi alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru. Şeful statului a mai spus că îşi doreşte ca poporul român „să spună clar dacă tolerează corupţia sau dacă trebuie să tragem linia şi să spunem atât”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.