Handbaliștii de la SCM Politehnica Timișoara, felicitați în ședința consiliului local, după...

Handbaliștii de la SCM Politehnica Timișoara, felicitați în ședința consiliului local, după ce au câștigat Cupa României

0
DISTRIBUIȚI

Hanbaliștii de la SCM Politehnica  au fost felicitați, astăzi, în ședința Consiliului Local Timișoara pentru rezultatul remarcabil pe care l-au obținut în urmă cu câteva zile, când au câștigat Cupa României.

„Începem cu onorarea echipei noastre de handbal, care a reușit să câștige Cupa României, performanță greu de obținut, iar argumentul este faptul că de 33 de ani nu s-a mai reușit o asemenea performanță la Timișoara. Vreau să îi felicit în numele timișorenilor pentru calitatea sportivă pe care au dovedit-o, pentru capacitatea de a face performanță și mai adaug ceva, pentru caracterul arătat. Sunt oameni model, nu doar sportivi model și vă rog să-i aplaudăm. Sunt suficiente câteva cuvinte tari și am folosit cuvinte tari pentru a-i elogia, pentru că realmente au făcut cinste orașului nostru, care s-a întâmplat într-o perioadă care nu este deloc propice pentru susținerea performaneței.


Acum puțini ani, și echipa de handbal a ajuns în pragul desființării, când Curtea de Conturi a considerat că finanțarea alocată de Consiliul Local Timișoara n-ar fi în regulă și s-a oprit finanțarea. Atunci s-a produs o reorganizare pentru toate sporturile, am creat Sport Club Municipiul Timișoara și iată că de la un moment de disperare efectiv, chiar se prefigura o retrogradare, am ajuns să câștigăm Cupa României. Felicitări tuturor, de la cei care în teren au asudat și au pregătit performanța, au obținut-o în meciuri, continând cu cei care i-au pregătit și toți cei care au pus umărul”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, Radu Țoancă, președintele SCM Timișoara, a precizat că „nu am vrut să vorbesc de bani în această perioadă. S-au vehiculat în spațiul public câteva lucruri neadevărate. Noi nu am vorbit despre bani niciodată și rezultatele sportive nu au întârziat să apară. În acest an stăm foarte bine, băieții de la handbal au promis că dacă lucrurile merg bine, și merg bine financiar la începutul acestui an, peste așteptările noastre, vor lupta și pentru titlul de campionat național. (…) Este un an excepțional pentru sportul timișorean”.

Apoi, handbaliștii au fost aplaudați de către cei prezenți în sala de consiliu a Primăriei Timișoara, iar pe rând, sportivii le-am înmânat aleșilor locali câte un tricou aniversar. De asemenea, primarul Robu a primit diploma și medalia originală primită de handbaliști la Focșani, în finala mare a Cupei României.

SCM Politehnica a obţinut o victorie istorică duminică împotriva celor de la CSA Steaua. Handbaliştii alb-violeţi au condus permanent în finala mare a Cupei României organizată la Focşani şi s-au impus cu 31-27. Acesta este cel de-al patrulea trofeu din istoria clubului de pe Bega și primul în ultimii 28 de ani, de la titlul național câștigat în 1991. Ultima oară când Politehnica a câștigat Cupa României la handbal a fost în 1986.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.