Linii de tramvai înierbate la Timișoara. Primăria a depus proiectul pentru modernizarea...

Linii de tramvai înierbate la Timișoara. Primăria a depus proiectul pentru modernizarea Căii Bogdăneștilor cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

linii tramvai iarba

Nicolae Robu a anunțat că reprezentanții Primăriei Timișoara au reușit să depună proiectul privind modernizarea Căii Bogdăneștilor, în speranța că vor primi bani europeni. Edilul a anunțat că valoarea proiectului se ridică la o sumă uriașă, aproape 150 de milioane de lei, din care finanțarea eligibilă este de 91,5 milioane de lei. Potrivit primarului Timișoarei, liniile de tramvai de pe Calea Bogdăneștilor urmează să fie înierbate, astfel că va fi nevoie și de un sistem de irigare care să țină iarba proaspătă.

„A fost depus proiectul pentru reabilitarea liniei de tramvai și a tramei stradale pe Calea Bogdăneștilor, de la intersecția cu B-dul Cetății până la bucla dinspre Solventul, la linia de cale ferată, unde ulterior se va face joncțiunea cu str.


Gării. Calea bogdăneștilor va deveni bulevard, foarte frumos, are un ecart suficient încât să poată fi amenajat la înalte standarde, linia de tramvai va fi refăcută la alt nivel decât a fost înainte și va fi și prelungită odată cu str. Calea Bogdăneștilor însăși prin viitorul pasaj subteran solventul. (…) Deocamdată este important că am depus acest proiect care e unul mare, valoarea sa este de 148.851.248 de lei, valoarea eligibilă este de 91.484.842 lei, se vor reabilita 4,95 km linie cale simplă și vor fi realizate șapte stații pentru transportul public. Vor fi două benzi de trafic auto pe fiecare sens, cu liniile de tramvai pe mijloc și aceste linii vor fi înierbate. Ne asumăm să înierbăm aceste linii și evident în acest scop vom avea de realizat și un sistem de irigare care să țină iarba proaspătă”, a declarat Nicolae Robu.

Conform primarului Timișoarei, după ce va fi semnat contractul de finanțare, dacă proiectul va fi desemnat câștigător, urmează organizarea licitației pentru proiectul tehnic și execuție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.