Ludovic Orban despre referendumul pentru justiție: „PSD inventează tot felul de tertipuri...

Ludovic Orban despre referendumul pentru justiție: „PSD inventează tot felul de tertipuri pentru a împiedica oamenii să vină la vot”

1
DISTRIBUIȚI

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că PSD a declanșat „un atac distructiv” împotriva justiției, iar în timpul referendumului, românii  sunt chemați să spună că sunt împotriva acestor „agresiuni”. De asemenea, Orban a acuzat PSD că a început să “inventeze tot felul de tertipuri”, pentru a împiedica oamenii să vină la vot.

Președintele PNL a comentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Lugoj, decizia președintelui Iohannis de a convoca un referendum pentru justiție în data de 26 mai, când au loc și alegerile europarlamentare. Astfel, Ludovic Orban a declarat că românii sunt chemați să spună că sunt împotriva “agresiunilor PSD” la adresa justiției.

„După referendum se va consolida voința cetățenilor. Referendumul reprezintă cea mai profundă formă de manifestare a democrației. Cetățenii sunt chemați să decidă ei direct vizavi de o problemă de interes național. De când a venit la putere, PSD, alături de tovarășii de drum, a declanșat un atac distructiv împotriva justiției din România, împotriva independenței justiției, împotriva funcționării instituțiilor care activează în cadrul puterii judecătorești. Cred că românii trebuie să fie chemați să spună foarte limpede că sunt împotriva acestei agresiuni sistematice, săptămânale, prin tot felul de ordonanțe de urgență, de proiecte de legi scrise pe picior, care sunt declarate neconstituționale pe bandă rulantă, de alte tipuri de reglementări care nu fac altceva decât să facă România de râs și să o pună într-o situație delicată la nivel european.


Românii au ocazia să spună limpede și clar ceea ce vor și mai ales că resping categoric tot ce face actuala coaliție în domeniul justiției”, a afirmat Ludovic Orban.

De asemenea, președintele PNL  a mai declarat că PSD a început să inventeze „tot felul de tertipuri”, astfel încât românii să fie împiedicați să participe la referendum.

„Cred că acest referendum le va permite românilor să spună răspicat un nu PSD-ului. Chiar dacă unii din lideri PSD și ALDE par așa, că nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase, deja au început să inventeze tot felul de tertipuri prin care să împiedice oamenii să vină la vot. Pe lângă povestea cu dublarea secțiilor de votare, premeditarea împiedicării exercitării dreptului de vot în diasporă se vede și în aceste alegeri pentru Parlamentul European. Dacă la celelalte tipuri de alegeri exista posibilitatea înființării de secții de votare în diaspora la cererea a minim o sută de cetățeni, pentru alegerile europarlamentare, această prevedere nu este valabilă, a fost suspendată. Ceea ce nouă ne indică foarte clar că vor să facă același lucru pe care l-au făcut și în 2014 la alegerile prezidențiale, și anume să împiedice românii din diaspora să voteze. Sunt multe alte lucruri pe care le pregătesc, dar care încă nu se văd, dar care au scopul ca oamenii să nu participe la vot, pentru că PSD-ului îi este frică de oameni. L-ați văzut pe domnul Dragnea să iasă undeva în afară de sălile cu pesediștii? Nu iasă în piață, nu iasă în stradă, nu poate să iasă în public fără să fie apostrofat de oameni, pentru că oamenii nu mai suportă modul în care este condusă România astăzi”, a precizat Ludovic Orban.

1 COMENTARIU

  1. Daca nu eram implicat catusi de putin in ale politicii , recunosc la nivel inferior, nu cunosteam faptul ca la un moment dat te ia valul . In prezent NU accept sa mi se mai impuna o starea anormala , de exemplu la alegerile din 26 mai 2019 NU VOTEZ LISTE CU PERSOANE CARE MI-AU DENIGRAT TARA , VOI VOTA ROMANI PENTRU ROMANIA , chiar daca lista nu este pe placul gruparii apreciate ulterior.Mai recent am urmarit ocazional vizita Domnului Rares Bogdan la MILANO si PADOVA , unde alaturi de Domnul ORESTE au avut o prestatie ,,criminala” indirect simtandu-ma jignit. CHIR POLITICA FACE DIN UNII OAMENI NEOAMENI ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.