Ludovic Orban în timpul lansării candidaților PNL pentru europarlamentare, la Timișoara: „Ne...

Ludovic Orban în timpul lansării candidaților PNL pentru europarlamentare, la Timișoara: „Ne dorim ca românii să ajungă la bal, nu la spital” FOTO și VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Agitație mare, astăzi, la Sala Olimpia din Timișoara. Câteva mii de membri PNL din vestul țării și-au dat întâlnire la Timișoara, unde a avut loc lansarea candidaților PNL la alegerile europarlamentare din această primăvară. Puțin după ora 12.00, în sală au intrat, în aplauzele celor prezenți, președintele PNL Ludovic Orban, Vasile Blaga, o parte din candidații partidului, printre care Rareș Bogdan, Gheorghe Falcă, Siegfried Mureșan, Cristian Bușoi, dar și primarul Robu.

„Ei sunt liberalii care se vot bate pentru noi, ei sunt liberalii care se vor bate pentru România, în primul rând”, a spus la microfon cel care i-a prezentat pe reprezentanții PNL în timp ce intrau în sală. Nicolae Robu a fost lăsat la finalul prezentării și deși a ridicat mâinile în aer pentru a-i încuraja pe oameni, a primit mult mai puține aplauze și a fost mai slab ovaționat decât primarul din Arad.

De altfel, în momentul în care edilul Timișoarei a fost invitat să ia cuvântul de către deputatul Robert Sighiartău, doar cei din Biroul Politic Județean ai PNL Timiș, aflați în primele rânduri, s-au ridicat în picioare pentru a-l aplauda pe Nicolae Robu. Asta deși membrilor PNL li s-au făcut semne să se ridice. În tot acest timp, fostul deputat Alin Popoviciu a urmărit ce se întâmplă din lateralul sălii, unde a stat în picioare minute bune, în timpul discursului lui Robu.

De la eveniment au lipsit mai mulți primari PNL din Timiș, care sunt în conflict cu Nicolae Robu, printre care edilii de la Deta și de la Sânnicolau Mare.

„Regiunea 5 Vest va avea drept câștigător al alegerilor europarlamentare PNL și România va avea drept câștigător al alegerilor europarlamentare PNL. Vrem să arătăm că România nu înseamnă PSD. Avem candidați valoroși, haideți să-i susținem. Trebuie să ducem o muncă extraordinară în această perioadă. Acem o șansă istorică, de a-i administra PSD-ului o înfrângere usturătoare, oamenii acestui popor au nevoie de realizări, de vorbe goale s-au săturat. Nici n-am pomenit de Alianța Vestului, ceea ce tot noi liberalii am creat pentru a da un nou model pentru România, care în curând va produce rezultate concrete. Mergem la victorie. România, în primul rând”, a precizat Nicolae Robu, în discursul său.

A urmat la microfon Gheorghe Falcă, care ocupă locul opt pe lista PNL pentru europarlamentare, acesta fiind aplaudat mai multe secunde înainte de a lua cuvântul. Primarul Aradului a reușit să ridice toată sala în picioare, la finalul discursului susținut cu ochii în lacrimi. „Aici este forța României, aici este puterea României, aici sunt valorile principale ale României. Vom merge la Bruxelles patrioți, vrem securitate și prosperitate pentru românii din țară și din întreaga lume. Știu, avem probleme acasă, dar noi le transformăm în provocări. Când mergem acolo, trebuie să vorbim de patrioții noștri. În 16 decembrie (n.r. 1989) am fost în Timișoara, am umblat pe stradă strigând pentru prima dată în viață «libertate», «jos comunismul». Am reușit toți din acest oraș să dăm demnitate românilor. Apoi s-a ridicat Arad, Lugoj, iar în final București și am câștigat. Așa trebuie să facem și la aceste alegeri. Dumnezeu să binecuvânteze România. România, în primul rând, doamne ajută”, a declarat Gheorghe Falcă.

Vasile Blaga, fost președinte al PNL, care ocupă locul patru pe lista partidului la alegerile europarlamentare, a avut un mesaj pentru Nicolae Robu în timpul discursului său.

„PSD-ul este într-o situație atât de proastă cum n-a fost niciodată în ultimii 30 de ani. Este slăbit, dar nu este învins. PSD poate fi bătut decât prin foarte multă muncă. Vor trebui să lucreze la turație maximă toate organizațiile. Mai lăsați de la voi, dragi președinți de organizații județene, și aduceți în bătălie toți primarii, consilierii locali, că e nevoie de fiecare și atunci vom câștiga aceste bătălii electorale. Nu avem prieteni în campania electorală, suntem în competiție cu toate partidele care au depus liste electorale”, a fost mesajul lui Vasile Blaga.

De asemenea, Rareș Bogdan, primul pe lista PNL, a declarat că scorul partidului la alegerile parlamentare va „duce spre 30%, iar scorul următorilor nu va fi nici la jumătate de al nostru. Poate niciodată un partid politic nu și-a  bătut joc de această țară cum a făcut PSD-ul lui Dragnea. Ceea ce i se întâmplă astăzi Laurei Codruța ovesi o să vi se întâmple și dumneavoastră”. La finalul discursului, Rareș Bogdan a fluturat, alături de Ludovic Orban, steagul României.

Seria discursurilor a fost încheiată de Ludovic Orban, care le-a vorbit celor prezenți în Sala Olimpia în jur de 30 de minute. Liderul PNL a criticat PSD pentru modul în care a guvernat România, amintind de faptul că a promis că va crește pensiile, că funcționarii au salarii mari, dar nu-și fac treaba, de sistemul de educație, iar în final a atras atenția asupra problemelor din sănătate.

„Nu sunt un specialist în sănătate. Din fericire pentru mine, rar mi-a fost dat să ajung în spital și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta, pentru că noi vrem ca românii să ajungă la bal, nu la spital.


Să fie ultimul punct în care trebuie să se oprească. Ne propunem să dezvoltăm medicina preventivă, noi trebuie să susținem în primul rând rețeaua de medici de familie, să le alocăm resursele necesare. Bolile trebuie identificate în fază incipientă, este nevoie să facem educație sanitară”, a precizat Ludovic Orban.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.