Metoda „accidentul” a făcut o nouă victimă în vestul țării. O femeie...

Metoda „accidentul” a făcut o nouă victimă în vestul țării. O femeie a rămas fără o sumă imensă de bani

0
DISTRIBUIȚI

O femeie a rămas fără 7.200 de lei după ce a fost sunată în toiul nopţii de o necunoscută care s-a pretins fiica sa şi i-a cerut bani pentru că ar fi provocat un accident rutier mortal, transmite adevarul.ro.

Victima are 55 de ani, este din localitatea hunedoreană Cârjiţi, și a reclamat la Poliţie că a fost înşelată cu 7.200 de lei, de o femeie și de un bărbat care s-a dat drept procuror. Apelul telefonic a venit în miez de noapte, în jurul orei 1.30, escrocii i-au spus că fiica sa ar fi provocat un accident rutier în urma căruia o persoană ar fi decedat, iar pentru „rezolvarea problemelor” este nevoie urgentă de 6.000 de euro, urmând ca la domiciliul femeii să se prezinte o persoană să ridice suma de bani de care aceasta dispunea, respectiv 7.200 de lei.


„La scurt timp după încheierea convorbirii, la locuinţa femeii s-a prezentat un bărbat necunoscut, care a ridicat plicul cu cei 7.200 de lei şi a dispărut, la adăpostul întunericului. După ce a dat suma respectivă, femeia a discutat cu fiica sa şi a aflat că cele relatare de persoanele care au apelat-o telefonic nu erau reale, motiv pentru care s-a adresat poliţiştilor cu o plângere penală, prin care a solicitat identificarea autorilor infracţiunii de înşelăciune şi recuperarea prejudiciului”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, conform sursei citate.

Miercuri, un alt localnic din Cârjiţi s-a prezentat la Poliţie pentru a reclama că a fost victima unei tentative de înşelăciune, în împrejurări similare cu ale femeii. Bărbatul în vârstă de 72 de ani, a reclamat că că, în cursul nopţii, autori neidentificaţi au încercat să îl inducă în eroare comunicându-i telefonic că fiica sa a provocat un accident de circulaţie şi că, pentru „a scăpa de închisoare”, trebuie să le trimită o sumă mare de bani. „Persoana vătămată şi-a dat seama imediat că este vorba despre o tentativă de înşelăciune, comunicând acest lucru şi «procurorului» cu care discuta, acesta din urmă întrerupând convorbirea”, informează IPJ Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.