Ministerul Finanțelor vrea să împrumute de la bănci aproape 2,5 miliarde lei,...

Ministerul Finanțelor vrea să împrumute de la bănci aproape 2,5 miliarde lei, în martie, cu 11% peste februarie

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-360499098">

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să împrumute de la bănci, în martie, 2,47 miliarde de lei, inclusiv sumele suplimentare, cu 11% mai mult decât suma împrumutată în februarie și cu 16,2% peste cea vizată luna trecută.

Pentru a obține suma vizată, MFP a anunțat că va scoate pe piață, în martie, titluri de stat în valoare de 400 de milioane de lei, cât în luna precedentă, printr-o singură licitație, care va fi organizată la data de 21 martie și care va avea o maturitate de un an.

Finanțele au programate alte șase sesiuni pentru a vinde obligațiuni guvernamentale, câte au organizat și luna precedentă, iar suma totală dorită este de 2,07 miliarde de lei, cu 20% peste suma dorită luna trecută.

Mai exact, MFP vrea să împrumute o sumă țintă orientativă de 1,8 miliarde de lei 1,5 miliarde de lei, cu 20% mai mult decât cea vizată în ianuarie, pe care să o completeze cu 270 de milioane de lei din șase sesiuni suplimentare de oferte neconcurențiale, un nivel, de asemenea, cu 20% peste cel vizat în ianuarie.

Finanțele vor organiza două sesiuni de obligațiuni guvernamentale de câte 400 de milioane de lei, două de câte 300 de milioane de lei și două de câte 200 de milioane de lei, cărora le corespund unele neconcurențiale de câte 60 de milioane de lei, 45 de milioane de lei și 30 de milioane de lei.

MFP a reușit să atragă de la bănci în februarie 2,225 de miliarde de lei, peste suma dorită de 2,125 miliarde de lei, inclusiv sumele suplimentare, în ciuda faptului că a respins ofertele în cadrul a două sesiuni din șapte.

În plus, în martie, Finanțele au vândut titluri de stat în valoare de 695 de milioane de lei persoanelor fizice prin Programul Tezaur, vânzare pe care o vor continua în fiecare lună a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.