Ministrul Mediului: ITP-ul va fi eliminat la programul Rabla Clasic

Ministrul Mediului: ITP-ul va fi eliminat la programul Rabla Clasic

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Mediului, Gabriela Gavrilescu, a spus, sâmbătă dimineața, că inspecția tehnică periodică va fi eliminată în cazul programului Rabla.

„Făcând o analiză clară, am emis ordinul de ministru prin care ITP-ul pentru o mașină care stă în curtea unui cetățean să fie scos. Dacă am mașina în curte, de ce să mă mai duc să plătesc o taxă în plus, când pot să mă duc cu ea direct să o dau pentru a achiziționa o mașină nouă”, a spus Gabriela Gavrilescu, într-o emisiune la Antena 3, precizând că a emis acest ordin „săptămâna trecută” și că se referă la ITP-ul necesar pentru programul Rabla Clasic.

Ministrul mediului nu a precizat exact data de la care va intra în vigoare acest ordin sau numărul acestuia. „Interesul nostru este să le scoatem de peste tot – din parcări, din curțile oamenilor.


Nu avem nevoie să blocăm acest sistem care este derulat de foarte mult timp și care funcționează”, a adăugat Gavrilescu.

Guvernul a aprobat, în ședința de vineri, la propunerea Ministerului Mediului, bugetul de venituri și cheltuieli al Fondului pentru Mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) pentru acest an. Astfel, prin bugetul de venituri și cheltuieli, AFM va asigura resursele financiare pentru susținerea și realizarea a nouă proiecte prioritare și programe pentru protecția mediului.

Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla Clasic) va fi suplimentat cu 322 de milioane de lei, suficienți pentru aproximativ 35.000 de prime de casare, cumulat persoane fizice și firme, în scădere de la 50.000 de prime de casare oferite anul trecut.

Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus), are alocată o finanțare de 93 de milioane de lei, iar voucher-ul de 10.000 de euro.

„Prima Mașină este un beneficiu foarte bun pentru români: vor putea să folosească acea primă de casare de 6.500 de lei pentru a se duce să o depună garanție la bancă, în sensul de a-și cumpăra o mașină nouă. Sunt foarte multe lucruri care au fost corectate la Programul Prima Mașină și este suplimentar Programului Rabla Clasic sau Rabla Plus”, a mai spus Gavrilescu, sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.