ASU Politehnica nu a luat niciun punct pe un teren accesibil. „Băieţii...

ASU Politehnica nu a luat niciun punct pe un teren accesibil. „Băieţii în ghete” au cedat la limită după ce au irosit un penalty la Mioveni

0
DISTRIBUIȚI
Octavian Ursu. Foto: Virgil Simonescu

Fără vârf de meserie în Argeş, ASU Politehnica s-a zbătut mult pentru măcar un punct la Mioveni. Gazdele s-au impus însă cu 1-0 după un şut deviat iar Octavian Ursu, realizator în meciul cu Petrolul, a ratat un penalty în repriza a doua, execuţia sa lovind bara. După acest rezultat „Băieţii în ghete” au în continuare emoţii legate de supravieţuirea în B.

„Băieţii în ghete” au început destul de curajos. Bedea a luftat la o fază foarte periculoasă în careul advers în minutul 6. Iar peste doar un minut Ignea l-a „întins” pe Croitoru cu un şut de la distanţă. Iar atacurile mai sănătoase ale alb-violeţilor din prima repriză s-au încheiat în minutul 9, atunci când Jurj a ajuns să şuteze de la zece metri, dar ASU Poli a obţinut doar un corner.

În minutul 26 însă după câteva faze la care jucătorii ambelor echipe au solicitat faulturi, Ursu pierde un duel cu Hergheligiu iar acesta ajunge în cros să şuteze din faţa careului, mingea e deviată nefericit din gamba lui Mera şi îl păcăleşte pe Murariu.


Peste nouă minute portarul alb-violeţilor a fost aproape de o (nouă) gafă colosală, scăpând mingea trimisă de acelaşi Hergheligiu, din voleul şi de la mare distanţă. Norocul portarului a fost că terenul prost a atenuat mingea care i-a trecut printre picioare şi astfel a putut să o recupereze.

Ofensiva bănăţenilor a fost foarte timidă până la pauză. Vasile (min. 41) a încercat un şut de la distanţă, în rest atacurile oaspeţilor s-au oprit înainte de termen. Elevii lui Petruescu au început bine şi partea secundă, dar fără efect. Iar în minutul 55 Valentin Balint a fost aproape de 2-0, după ce a recepţionat mingea aproape de colţul din dreapta al careului mic, şutul său a fost însă pe lângă colţul lung al porţii timişorene. Cinci minute mai târziu Murariu s-a opus în zona vinclului şutului trimis de Rădescu, din afara careului.

Penalty ratat de insistentul Ursu

În minutul 63 Ursu preia elegant în careu şi e faultat de Traşcu. Tot Ursu ţine să execute de la punctul cu var, dar trimite în bara din stânga lui Croitoru, care plecase pe colţul opus.

În continuare Mioveniul s-a reaşezat pe două-trei rânduri şi a aşteptat atacurile destul de lente, în prima fază a construcţiei cel puţin. Pe final, tactica timişorenilor a constat în trimiterea lui Vidrăsan în apărare şi urcarea lui Mera în atac. Minutul 86 putea aduce golul mult dorit, dar mingea deviată de Ursu a ajuns la Trip, care a preluat, dar a aşteptat apoi mult şi a şutat peste poartă din opt metri.

S-a încheiat 1-0 şi ASU Poli, cu 30 de puncte, rămâne la doar patru lungimi de zona „roşie”. Mioveniul, fără griji în clasament, are acum 42 de puncte.

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Kilyen, Celea, Beţa, Burnea (cpt.) – R. Lazăr, Traşcu – Rădescu, V. Balint (60, Năstăsie), Hergheligiu (81, R. Boboc) – Măzărache. Antrenor: Daniel Opriţa.

ASU Politehnica: Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – B. Vasile (79, Trip), Ignea – Bedea, M. Ene (90, Dros), A. Manea (84, Vidrăsan) – Oct. Ursu. Antrenor: Cosmin Petruescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.