Muzică ce te duce la mare: trupa maghiară Belau concertează la Timișoara...

Muzică ce te duce la mare: trupa maghiară Belau concertează la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Peter Kedves și Krisztian Buzas, cei doi membri ai formației maghiare Belau își descriu muzica drept una care „te duce la mare” („Take You to The Sea”). Prima lor piesă „Island of Promise“ a apărut la sfârșitul anului 2015 și videoclipul acesteia a câștigat premiul Hungarian Video Music Award’s Special Prize.

Melodia a ocupat locuri fruntaște în topurile din țara vecină și a apărut pe coloana sonoră a unui serial produs de HBO numit Aranyélet. Albumul de debut al formației The Odyssey a câștigat premiul industriei muzicale maghiare la capitolul best electronic album, iar în 2017 trupa a editat un EP cu remixuri, una din aceste melodii regăsindu-se în playlistul celebrului radio BBC 1. Formația a avut peste 150 de concerte în 21 de țări cântând în cadrul unor festivaluri de prestigiu ca Eurosonic, Reeperbahn, Balaton Sound, SXSW, Sziget sau Untold. Anul trecut formația a lansat un nou single alături de Sophie Lindinger (Leyya), care va fi inclus în următorul material discografic al trupei.

Pentru toamna acestui an Belau pregăteşte apariţia celui de-al doilea album al său, cuprinzând pe lângă melodiile instrumentale şi câteva melodii cu invitaţi din străinătate.


Noile melodii conturează povestea unei călătorii speciale în spaţiul Caraibelor, formaţia dorind să transmită către auditoriul concertelor sale muzica acestei lumi. Turneul european al formaţiei include după apariția de la Timișoara și o oprire în cadrul conferinței Mastering The Music Business, care are loc în perioada 20 – 22 martie la București. În data de 12 martie formația maghiară a cântat în deschiderea concertului Mike Shinoda de la Budapesta iar în această vară formația va susține un concert în cadrul celebrului festival Primavera Sound (Barcelona).

Concertul din Timișoara al formației Belau va avea loc miercuri, 20 martie, de la ora 20.00, la Capcana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.