Muzica în prim plan. La Timișoara are loc cea de-a patra ediție...

Muzica în prim plan. La Timișoara are loc cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Chitară FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Chitară Timișoara, eveniment ce se desfășoară în perioada 1 – 8 martie a debutat cu un eveniment derulat sub genericul Timișoara Guitar Connection, care i-a avut în prim plan de directorul festivalului, Ion Dorobanțu, și pe Horea Crișovan.

În deschiderea serii, publicul din Reflektor Venue a avut prilejul să îi cunoască pe câțiva micuți aflați la școlile particulare de muzică din oraș, iar recitalul susținut de invitații serii s-a lăsat cu multe plauze din partea publicului. Sâmbătă seara, festivalul a continuat cu o oprire în clubul Capcana unde sub umbrela TM Blues Guitars, spectatorii au avut parte de o seară agreabilă alături de Zsolt Szabo, Laszlo Farkas, Bujor Hariga, Arpad Kajtar și invitații lor. Spre deliciul asistenței, seara s-a încheiat cu un jam – sesion de zile mari, în care o serie de artiști cunoscuți ai orașului și-au etalat talentele într-un eveniment memorabil. Duminică seara, festivalul s-a mutat din nou la Reflektor Venue, unde a fost Belgrad Guitar Connection, alături de Bosko Radojkovic și Bojan Ivanovski. Evenimentul a continuat cu un superb concert susținut de membrii trupei româno – sârbe Axis, alcătuită din Silviu Dan Iliescu, Dejan Kotarčić (bass) și Ranko Varga (tobe).

Noutatea aceastei ediții a manifestării o constituie evenimentele intitulate Guitar Connections, constând în trei seri de recitaluri cu caracter transfrontalier, dedicate chitariștilor din Timișoara, Szeged și Belgrad. Aceste evenimente sunt realizate cu sprijinul Asociației Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii.

Luni, 4 martie, Szeged Guitar Connection îi va prezenta, pe scena Sălii Capitol de această dată, pe chitariștii maghiari David Pavlovits și Antal Pusztai, ce vor susține două recitaluri solistice. Chitaristul și compozitorul David Pavlovits va prezenta o conferință pe teme legate de compoziția pentru chitară și va prezenta Festivalul de Chitară de la Szeged, aflat în acest an la a XX-a ediție, al cărui organizator și director artistic este. Alte concerte incluse în festivalul din acest an sunt cele cu Dale Kavanagh, Thomas Muller – Pering, Duo Katharsis, Amadeus Guitar Duo sau Aniello Desiderio.

Orchestra Filarmonicii Banatul, dirijată de Ota Masane, va susține vineri, 8 martie, un concert simfonic ce îi va avea ca soliști pe chitariștii Aniello Desiderio și Thomas Müller-Pering, ce vor interpreta două concerte ale compozitorului și chitaristului de origine cubaneză Leo Brouwer, marcând aniversarea celor 80 de ani ai acestuia. Evenimentul este organizat de Asociația Memoria Culturii, Filarmonica Banatul Timișoara și Facultatea de Muzică și Teatru a UVT, iar directorul artistic al Festivalului este Ion Dorobanțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.