Nicolae Robu după ce Alina Gorghiu nu a prins un loc eligibil...

Nicolae Robu după ce Alina Gorghiu nu a prins un loc eligibil la europarlamentare: „Nu poate să fie cum vreau eu”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, liderul PNL Timiș, a comentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, lista PNL pentru alegerile europarlamentare din această primăvară, care a fost făcută publică ieri. Vă reamintim că senatorul de Timiș Alina Gorghiu nu a prins un loc eligibil pe această listă, iar Cristian Bușoi, ambii susținuți de Nicolae Robu, se află doar pe locul nouă, astfel că șansele de a ajunge în Parlamentul European sunt mici.

„În mod realist, nu știu dacă vom ajunge la un scor atât de bun încât să intre toți cei nominalizați. Noi ne-am dori așa ceva, dar e clar că cei de pe primele șapte poziții nu prea au cum să nu intre în Parlamentul European. Probabil că și colegul Falcă va intra de pe poziția opt, suntem încrezători într-un scor bun al partidului și cred că ar trebui să îndrăznim să aspirăm mai mult decât atât, cu o mobilizare cum n-am avut niciodată”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, liderul PNL Timiș a mai declarat că, ieri, în timpul unei ședințe, le-a transmis membrilor filialei să „treacă la muncă” și să depună eforturi pentru „maximizarea” scorului partidului. Nicolae Robu a fost întrebat cum comentează faptul că Alina Gorghiu nu a prins un loc eligibil pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare. „Alina Gorghiu nu a întrunit susținerea necesară la forul național de conducere, dar va continua activitatea ca senator al României.


(…) Nu poate să fie cum vreau eu. Fiecare președinte de filială are preferințele lui. Eu fiind un om deschis, am spus ce gândesc”, a adăugat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a comentat și faptul că Cristian Bușoi se află doar pe locul nouă pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, afirmând că „noi trebuie să gândim pozitiv și să acționăm în consecință, maximizând scorul partidului. Trebuie să înțelegem că va fi scorul partidului, care se obține printr-o muncă extraordinară. Scorurile la alegeri se fac cu foarte multă muncă, iar PNL are capacitatea să facă un scor excelent. Avem și sondaje care ne arată că suntem favoriți în aceste alegeri și trebuie să valorificăm această situație favorabilă nouă și eu cred în capacitatea noastră. Filiala Timiș va trage, ieri am avut o discuție cu colegii, ne-am înțeles foarte clar, vom trage pentru partidul nostru. Faptul că a acceptat să rămână pe listă (n.r. Cristian Bușoi), pe poziția nouă… el, ca om rațional, știe că nu are șanse mari, e o notă foarte bună pentru el, arată că el pune partidul înaintea persoanei sale. O să vedeți cât de implicat va fi în campanie. Nu putem spune că nu sunt șanse deloc. Realiștii fiind, înțelegem că e mai greu să câștigăm nouă mandate, dar vă garantez că Bușoi va munci mult în precampanie și în campanie. Așa trebuie să procedăm, nu să ne supărăm și să acționăm împotriva partidului. Cine are astfel de supărări, trebuie să plece, nu să acționeze împotriva partidului”.

Nicolae Robu a mai adăugat că va avea toată susținerea de care e capabil pentru PNL, cu aceste nume pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare, și că are încredere că și ceilalți colegi vor face la fel. „În curând vom avea 20.000 de semnături strânse. Nu e puțin, ne-am apucat mai târziu, că au venit foarte târziu corturile. Mesajul meu este unul de mobilizare la maxim să câștigăm aceste alegeri, pentru că putem”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.