Primarul despre mirosurile din Timișoara: „Cineva lucrează extrem de parșiv”. Cum a...

Primarul despre mirosurile din Timișoara: „Cineva lucrează extrem de parșiv”. Cum a „îndulcit” atacurile la Continental și Azur

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a confirmat, astăzi, că după ce a scris pe Facebook despre mirosurile din oraș, a făcut și o sesizare la Garda de Mediu „în scris, exact ce am scris pe Facebook. Am mai sesizat și altă dată pentru că trebuie să pun presiune. Nu mi se pare în regulă ceea ce se întâmplă. Nu credeți că ar fi normal ca Garda de Mediu, care reprezintă statul român în problema în speță, deci implicit care este în slujba cetățenilor sau care ar trebui să fie în slujba cetățenilor, ar trebui să dea comunicate publice în care să anunțe concluziile? Pentru că sunt mii, zeci de mii de oameni afectați de acest disconfort”.

Robu a susținut că „de când am făcut acea sesizare, știți ce e interesant, pe Facebook, nu s-a mai simțit miros.


Aici, cineva lucrează extrem de parșiv. Și nu s-ar putea ascunde, eu nu știu cine e, efectiv nu știu să vă spun cine este cel care produce acel miros. Nu îmi închipui că Garda Financiară (sic!) nu are capacitatea să-l identifice. Eu ca simplu cetățean sau ca primar nu am nici dotarea, nici prerogativele, nici priceperea de a face așa ceva. Nu intră în atribuțiile mele, dar Garda Financiară pentru asta există – să-i identifice, în primul rând, pe poluatori. Niciodată nu am primit vreun răspuns la sesizările trimise. Eu pot să am presupuneri. Nu pot să vin cu acuze concrete, pentru că m-aș și expune dacă aș veni instituțional. Pe toate le-au acuzat (Continental, Azur) ca presupunere, pe toate care au activitate care nu ne-ar mira să polueze, ca să mp exprim așa. Nu pot să vin să le acuz așa că nu pot dovedi”.

Astăzi, practic, Nicolae Robu a „diluat” atacurile la adresa celor două companii după ce în 2015, de exemplu, cerea controale și spunea că Azur și Continental sunt „două firme pe care le apreciem pentru peformanţele industriale, dar vizavi de care suntem intransigenţi privind efectele negative pe care le produc asupra aerului Timişoarei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.