Noul șef al OPC Timiș a decis să trimită un control la...

Noul șef al OPC Timiș a decis să trimită un control la unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din Timișoara după ce a fost cazat în unitate

0
DISTRIBUIȚI

susanu

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș are un nou șef, de aproximativ o lună. Este vorba de Claudiu Sorin Susanu, care a ajuns la Timișoara din Brașov. Susanu a fost cazat în primele trei săptămâni de la venirea în capitala Banatului la Hotel Continental. La scurt timp, unitatea hotelieră a fost ținta unor controale efectuate de OPC Timiș, fiind luate mai multe măsuri aspre. Astfel, restaurantul hotelului a fost închis, precum și parcarea, piscina și centrul SPA.

„Am luat la cunoștință despre problemele de acolo inclusiv într-o interacțiune personală, cu atât mai mult cu cât înainte de a se desfășura aceste controale am avut o discuție punctuală cu unul dintre administratori, căruia i-am adus la cunoștință toate aspectele legale pe care dânșii le încalcă și le-am solicitat ca în mod de urgență să le remedieze pentru că pun în pericol consumatorii.


Cel puțin aparent au apreciat deschiderea noastră, pentru că scopul principal este acela de a preveni și evita situațiile delicate ale consumatorilor, dar, din păcate, chiar și după trei săptămâni, o lună când am ajuns în aceste controale, lucrurile nu numai că nu au fost remediate, ci din contră aveam și aspecte în plus față de cele constatate inițial”, ne-a declarat Claudiu Sorin Susanu.

Potrivit unor surse Pressalert.ro, comisarul șef ar fi ordonat aceste controale după ce ar fi încercat să negocieze cu reprezentanții hotelului scăderea tarifului de cazare. Susanu a negat aceste lucruri, afirmând că „sunt diferite informații care încearcă să inducă în eroare și totodată să distragă atenția de la realitatea subiectului. Nu are legătură absolut de niciun fel, orice astfel de scuze asupra gravelor probleme existente sunt efectiv puerile și nepotrivite”. Susanu a mai adăugat că toate costurile de cazare sunt plătite de către instituția în cadrul căruia este angajat.

De asemenea, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, noul comisar șef al OPC Timiș a anunțat că, în ultima lună, au fost efectuate zeci de controale la societăți din diferite sectoare de activitate. Doar în domeniul alimentației publice au fost aplicate amenzi în valoare totală de 290.000 de lei, unui număr de 25 de societăți. În cazul a 17 dintre acestea s-a luat decizia suspendării activității până la remedierea problemelor. O situație alarmantă a fost semnalată într-un fast-food care-și desfășoară activitatea într-unul din cele două mall-uri din Timișoara, unde au fost descoperite 100 de kilograme de piept de rață expirate de un an și jumătate.

De asemenea, pe lângă SPA-ul Hotelului Continental, a mai fost închis încă un spațiu de îmbăiere din Timișoara. Cele două SPA-uri s-au ales și cu amenzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.