O nouă porțiune a drumului dintre Timișoara și Dumbrăvița va fi lărgită...

O nouă porțiune a drumului dintre Timișoara și Dumbrăvița va fi lărgită la patru benzi, pentru fluidizarea traficului

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a început să facă primii pași astfel încât, în viitorul apropiat, o porțiune de drum de 115 metri dintre Timișoara și Dumbrăvița să fie lărgită la patru benzi. Călin Dobra, șeful CJ Timiș, a declarat, astăzi, că bucata de șosea prea îngustă blochează foarte mult traficul rutier.

„Este vorba despre rezolvarea unei situații la intrarea în Dumbrăvița, pe o porțiune de 115 metri, la ieșire din Timișoara spre Dumbrăvița, pentru a lărgi și acea porțiune care blochează foarte mult traficul.


Vrem să lărgim la patru benzi acel tronson de 115 metri. Acum am aprobat indicatorii, se demarează foarte repede, nu este o lucrare extraordinar de mare, nici costisitoare, eu sper ca în două luni de zile să fie rezolvată situația”, a precizat Călin Dobra.

Valoarea investiției se ridică la aproape 360.000 de lei, iar durata de realizare este de trei luni.

Vă reamintim că în cadrul unui proiect european urmează să fie lărgit la patru benzi și drumul județean 691, care face legătura între Timișoara și autostrada A1, prin localitatea Dumbrăvița. Proiectul are o valoare de peste 17 milioane de euro. Șeful CJ Timiș a precizat, astăzi, că acest proiect se află în stadiul de evaluare a ofertelor.

„Proiectul pe fonduri europene pornește după sensul giratoriu de la Kaufland, în Dumbrăvița, și partea de centură, până la autostradă. Proiectul este în stadiul de evaluare a ofertelor, au venit doi ofertanți în asocieri cu mai multe firme. Sper cât mai repede să comunicăm un câștigător, să vedem ce se va întâmpla după comunicare. Nu pot estima când vor începe lucrările, depinde și dacă apar sau nu contestații la lucrare”, a detaliat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.