Operațiune de salvare dificilă. Turist grav rănit, coborât din cetate cu scripeți...

Operațiune de salvare dificilă. Turist grav rănit, coborât din cetate cu scripeți și frânghii FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-140426299">

Echipajele de urgență au fost mobilizate aseară pentru salvarea unui bărbat care a suferit o fractură deschisă după ce a căzut de pe zidurile cetății Șoimoș, lângă Lipova, în județul Arad.

Un echipaj SMURD ajuns la fața locului i-a acordat primul ajutor, însă natura accidentării a făcut dificilă operațiunea coborârii victimei din cetate. Pompierii din cadrul ISU Arad și colegii din Serviciul Salvamont Salvaspeo și-au unit forțele și, cu ajutorul scripeților și frânghiilor, au coborât bărbatul rănit din cetate, acesta fiind transportat la spital afectat de hipotermie, dar în stare stabilă.

„După ce a fost stabilizat de către echipajul medical, colegii noștri au depus eforturi susținute pentru a-l recupera, având în vedere zona greu accesibilă și posibilitățile limitate de manevră. Efortul salvatorilor și coordonarea au dus la recuperarea, în siguranță, a turistului, iar la acest moment acesta este coborât la ambulanță pentru a fi transportat la spital”, au transmis reprezentanții ISU Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.