Operațiune fără precedent a Poliției Române – peste o mie de colete,...

Operațiune fără precedent a Poliției Române – peste o mie de colete, trimise și în vestul țării, percheziționate. Ce caută anchetatorii

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii efectuează, în premieră, peste o mie de percheziții pe colete trimise prin corespondență, acestea vizând traficul cu tutun prelucrat și eludarea plății accizei la bugetul de stat. Au fost confiscate 1.600 de kilograme de tutun din care s-ar fi putut confecţiona două milioane de țigarete.

Acțiunile, transmite Poliția Română, au început în urmă cu două zile și au avut la bază o documentare informativă. Polițiștii de la transporturi au reușit să confiște, până în acest moment, 1.600 de kilograme de tutun prelucrat, supus accizării. Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la aproximativ 140.000 de euro.

În urma perchezițiilor efectuate, au mai fost identificate tuburi și filtre pentru țigarete, dar și o mașină de fabricat țigarete.

Polițiștii spun că dacă toate acestea ar fi ajuns la destinatari, s-ar fi putut confecționa aproape două milioane de țigarete contrafăcute, estimativ, aproape două tir-uri, care ar fi ajuns pe piața neagră din România.

Surse judiciare au precizat că 23 de furnizori au trimis colete cu tutun prelucrat, în toată țara, aceștia cunoscându-se între ei, iar tutunul provine din Bulgaria.


Furnizorii îl aduceau neprelucrat, respectiv tutun foaie uscat, astfel încât să nu fie supus accizării.

În România, cei 23 l-au prelucrat și l-au distribuit către țară, către palierul al doilea, adică cei peste 1.000 de destinatari, care urmau să fabrice țigaretele, pe care le-ar fi oferit spre vânzare, către publicul larg, sub branduri consacrate, potrivit sursei citate.

Coletele au fost aduse la ,,hub-ul central” de la oficiile poștale de pe raza Capitalei și județului Ilfov și urmau să plece către întreaga țară. În locul de tranzit a acestora, în București, polițiștii le-au oprit, pentru percheziții.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București a deschis un dosar penal în această cauză pentru contrabandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.