Opt dansatori din patru țări se întâlnesc la Timișoara pentru un workshop...

Opt dansatori din patru țări se întâlnesc la Timișoara pentru un workshop inedit

0
DISTRIBUIȚI

Doi maghiari, doi austrieci, doi sârbi şi doi bulgari intră într-un bar,  unde pun la cale un proiect european intitulat „Someone from Home”, care le aminteşte de tradiţiile bunicilor.


Proiectul prinde viaţă cu ajutorul Centrului Cultural Studenţesc din Novi Sad, al Silk Fluegge Linz, Centrului Derida Dance Sofia şi a teatrului maghiar „Csiky Gergely” din Timişoara, iar după o serie de repetiţii la Linz, Sofia, Timişoara şi Novi Sad, în vară va avea loc premiera acestui spectacol de dans contemporan. Cei opt dansatori repetă acum la Timişoara şi îi aşteaptă pe toţi curioşii să danseze împreună un vals, marţi, 5 martie, de la ora 20.30, în sala Studio, la un workshop intitulat „Take this Waltz”, cu intrare gratuită. Workshop-ul, accesibil tuturor celor îndrăgostiţi de dans, va fi condus de Mátyás Zsolt Imre şi Emese Simó, protagoniştii teatrului maghiar care participă la acest proiect.

Proiectul, care are ca punct de plecare tradiţia culturală a şvabilor dunăreni, la care se adaugă folclor maghiar, sârbesc, bulgăresc, puţin dans contemporan, comunicare cu publicul şi muzică live cu elemente tradiţionale, este finanţat prin programul UE Europa Creativă. Coregrafia spectacolului, care va fi jucat în vară în toate cele patru oraşe, este realizată de Silke Grabinger din Linz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.