Performanţă extraordinară la 39 de ani! Un programator din Timişoara a luat...

Performanţă extraordinară la 39 de ani! Un programator din Timişoara a luat medalie de bronz la Campionatul Naţional de Înot VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook

Performanţă inedită pentru un înotător timişorean la Bacău, gazda Campionatului Naţional de Înot în acest weekend. Revenit în sportul de performanţă la o vârstă la care alţii s-au retras deja, Cosmin Lancea a obţinut la 39 de ani bronzul naţional în proba de 50 metri bras.

În acelaşi bazin cu Robert Glinţă, marea speranţă a înotului românesc la Jocurile Olimpice, atenţia s-a îndreptat ieri şi către bănăţeanul Lancea. Legitimat la CSM Timişoara şi programator de meserie, acesta şi-a reluat pasiunea de la prima tinereţe şi a obţinut vineri o medalie naţională după 22 de ani! În proba de 50 m bras Cosmin Lancea a făcut o cursă care a impresionat şi specialiştii din domeniu. S-a clasat pe 3 după Andrei Grădinaru (Farul) şi Ionuţ Sarac (CSM Arad), cu timpul 00:29:77.

„Am revenit acum patru ani… Eu de fapt m-am retras la 18 ani după o accidentare.


Nu există un secret, ci o tehnică bună şi pregătirea eficientă. Lucrez ca programator şi astfel îmi utilizez foarte bine timpul. O duceam pe fiica mea la bazin şi de fapt aşa am revenit. După ce am mai avut o tentativă de vreo şase luni în urmă cu câţiva ani”, a declarat Cosmin Lancea pentru PRESSALERT.ro.

Medalia la naţionale nu e însă prima pentru Lancea. În urmă cu 22 de ani acesta a mai prins de două ori ultima treaptă a podiumului. La 100 metri bras şi 200 metri bras. Lancea va concura şi mâine, în ultima zi a săptămânii de CN de la Bacău, dar nu se aşteaptă să mai facă o surpriză de asemenea magnitudine. „Eu m-am antrenat pentru toate probele… Sper să fac asta toată viaţa, nu mă văd lăsându-mă. Concursul e practic întreg concediul. Concurez cu tineri care speră la Olimpiadă, şi-i incurajez, brasul e la un nivel scăzut în România”, a conchis Lancea. Legitimat la CSM Timişoara el se antrenează în timpul liber de la lucru, între 6 şi 10 ore pe săptămână la bătrânul bazin din zona Dacia. Rezultatul e cu atât mai de apreciat încât infrastructura din oraş în materie nu permite pregătirea pentru probele lungi.

Competiţia continuă inclusiv mâine la Bacău, Capitala Banatului e reprezentată de trei cluburi: CSM Timişoara, CSS I Timişoara şi Aquasport, ultimele două fiind angrenate în probe la juniori cu şanse la noi medalii.

Alte performanţe timişorene la Bacău:

Rareş Tănăsie, de la CSS Timişoara a luat argintul la 100 m bras (15-18 ani).

Radu Vaipan, de la CSM, s-a clasat în prima sesiune pe 3 la 50 m bras.

Patrick Damian, de la Aquasport, a câştigat proba de 50 m spate şi argintul la 100 m liber (15-18 ani).

Carina Notingher, tot de la Aquasport, bronz la 100 m liber (14-17 ani).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.