Primarul Robu amenință firmele care nu au refăcut domeniul public după lucrări,...

Primarul Robu amenință firmele care nu au refăcut domeniul public după lucrări, printre care și Colterm, cu sancțiuni drastice

0
DISTRIBUIȚI

După războiul început cu operatorii de servicii care nu și-au mutat cablurile aeriene în subteran, lui Nicolae Robu i s-a pus pata și pe firmele care nu au refăcut domeniul public după spargeri. Astfel, prin intermediul unui comunicat de presă transmis astăzi, edilul-șef amenință că aceste societăți se vor alege cu sancțiuni drastice dacă nu iau măsuri.

„Din cauza faptului că în oraş există numeroase străzi, trotuare şi spaţii verzi, unde firmele de servicii au executat lucrări la reţelele de utilităţi şi nu au refăcut domeniul public, le avertizăm că vom trece la sancţiuni drastice.


Condiţiile meteo permit efectuarea de lucrări, fapt pentru care toate firmele au primit deja somaţii de la primărie prin care li se transmitea că trebuie să înceapă lucrările de refacere a domeniului public, după care s-a trecut la amendarea lor. Cu toate acestea, situaţia din teren arată că majoritatea societăţilor care au de efectuat lucrări, nu au demarat refacerea domeniului public”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai avertizat firmele că în cazul în care nu refac domeniul public până la data de 15 aprilie, vor fi amendate în mod repetat, în fiecare zi, şi va fi sesizată Poliţia Rutieră.

„Atragem, totodată, atenţia că orice lucrare aflată în execuţie trebuie semnalizată corespunzător, conform normativelor legale în vigoare, iar în  caz contrar societatea respectivă va fi sancţionată contravenţional, după care va fi sesizată Poliţia Rutieră şi se vor face plângeri penale”, a precizat Nicolae Robu.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au făcut publică și o listă cu lucrările unde nu a fost refăcut domeniul public. Astfel, aflăm că societatea de termoficare a Timișoarei, Colterm, are aproape 400 de lucrări, Delgaz Grid – 21, Enel – 16, iar Telekom – patru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.