Primarul Robu nu crede că instituții publice au rămas fără Internet, după...

Primarul Robu nu crede că instituții publice au rămas fără Internet, după ce a tăiat cablurile: „Se afișează victime, că dă bine”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că nu crede că sunt instituții publice care au rămas fără Internet după operațiunea de tăiere a cablurilor aeriene începută aseară. Edilul susține că de fapt unii se afișează „victime”, cu referire la reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, care au anunțat că își desfășoară activitatea cu dificultate, pentru că nu mai au Internet.

„Nu cred că a rămas nimeni fără Internet dintre aceste instituții. Noi avem asigurări, pentru că instituțiile publice au posibilități multiple de racordare la Internet și chiar dacă pe o porțiune ceva nu este funcțional, sunt trasee alternative. Cred că din nou se afișează victime, că dă bine. Nu știu dacă este vorba de efectul intervenției noastre sau nu, o să mă interesez (n.r. – cu referire la inspectoratul școlar). Oricum, sunt soluții în ziua de astăzi, nu e niciun pericol pentru simularea examenului de Bacalaureat sau alte nevoi, nu e niciun pericol că nu pot fi satisfăcute nevoile, pentru că sunt soluții alternative”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a mai precizat că prin intervenția în forță de aseară asupra cablurilor aeriene a dorit să dea un semnal de „fermitate”.


„Am vrut să spun gata, a fost de ajuns. Pe unii i-am mai primit în audiență (n.r. proprietari de cabluri) și au cerut politicos să mai amânăm, am mai amânăm. Ne-am înțeles până la 1 martie. Iată că nu s-a întâmplat absolut nimic. Sunt străzi pe care stâlpii încărcați de cabluri, poate și cu peste 200 de cabluri, se pot prăbuși oricând, pentru că sunt înclinați puternic. Dacă s-au înclinat un pic, există risc de prăbușire oricând sub povara acestei sarcini suplimentare. Fiecare a adăugat câte un cablu după cum l-a tăiat capul. Timișoara nu este țara nimănui, să fie clar. Îmi pare foarte rău pentru timișorenii care au de suferit. Mă simt mai confortabil cu pixul în mână decât cu ghilotina, dar aseară am fost nevoit să apelez la ghilotină. Îmi pare rău pentru cei ce suferă pe nedrept. Sunt cetățeni, firme nevinovate, clienți ai acestor operatori care ar trebui să-și îndrepte nemulțumirile către acești operatori, nu către Primăria Timișoara. Contez pe eficiența ghilotinei, dacă cu vorba bună nu se poate”, a mai adăugat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a anunțat că, în câteva luni, vor fi tăiate toate cablurile aeriene din oraș, iar cetățenii ar trebui să aprecieze inițiativa municipalității.

„Operațiunea de aseară nu a fost o acțiune mediatică, se continuă cu tăierile. Vrea oare vreun timișorean ca în 2021 orașul să fie plin de cabluri aeriene? Dacă face o poză, să apară în poză cabluri și nu o fațadă frumoasă? Nu cred că cineva își dorește asta. Pe de altă parte, cât să amânăm? Ca în 2021 să fie orașul spart? Acum trebuie intervenit și decizia este fermă în acest sens. Sunt convins că durează destul de mult această operație, luni întregi o să dureze. Nu am stabilit un termen. În prima fază se intervine în centru, apoi se merge în cartiere”, a declarat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.