Protest al consilierilor locali PSD. De ce nu au participat la ședința...

Protest al consilierilor locali PSD. De ce nu au participat la ședința extraordinară de astăzi a CL Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Consilierii locali PSD au decis să protesteze, astăzi, nemulțumiți de modul în care este condusă Primăria Timișoara de către Nicolae Robu, pe care-l numesc „edilul haos”. Astfel, astăzi, aleșii pesediști au luat decizia de a nu participa la ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara. Prin urmare, trei proiecte aflate pe ordinea de zi suplimentară au fost retrase pentru că ar fi fost nevoie de 18 voturi pentru a fi aprobate, iar în sală s-au aflat doar 15 consilieri locali.

De altfel, în afară de aleșii locali liberali, la ședință au mai participat doar consilierul independent Adrian Orza și Raluca Popescu, din partea ALDE. La finalul ședinței, PSD Timiș a transmis un comunicat de presă, în care a explicat de ce aleșii locali nu au dorit să participe la ședința extraordinară.

„La nivel administrativ, în Timișoara, se prefigurează tot mai tare un faliment managerial iminent. Fluturând falsa teamă a «dezvoltării orașului în forță», primarul Nicolae Robu acționează tot mai haotic, se poziționează continuu în situația de a acționa impulsiv și de a nu se mai controla, lucrează neorganizat și necoordonat. La nivelul Consiliului Local generează situații aberante în care convoacă ședinte de comisii cu numai o oră înainte ca acestea să aibă loc, aproape săptămânal programează ședinte de plen extraordinare și de îndată și invocă forța majoră fără discernământ, convoacă plenuri după plenuri, ședințe cu proiecte încropite, fără ordine de zi fără justificare de oportunitate clară, ținând cont doar de bunul său plac sau de ceea ce visează noaptea.


Atitudinea de «jupân» pe care o afișează în relațiile cu cei din jur, modul abuziv în care se manifestă într-un pseudo-dialog, în care nu încap decât propriile sale păreri și argumente, jignirile și derapajele constante, prejudiciază grav imaginea orașului Timișoara. Prin scandal și ieșiri nervoase, camuflează de fapt modul total neprofesionist, defectuos și haotic în care gestionează activitatea instituției pe care vremelnic o conduce (…și o distruge de fapt!)”, a transmis grupul consilierilor locali PSD Timișoara.

De asemenea, pesediștii susțin că vineri, la ora 11.45, a fost convocată o ședință de comisii a consiliului local pentru ora 13.00, „pentru a putea justifica convocarea unei ședințe extraordinare marți, 19.03.2019”. „Grupul de consilieri PSD ai Consiliului Local Timișoara, în semn de protest și de respect față de cetățenii orașului Timișoara, nu participă azi la ședința de plen a Consiliului Local, organizată defectuos si netransparent. Solicităm primarului Nicolae Robu să își reprime pornirile impulsive și să se comporte ca un lider responsabil de acțiunile sale. Nu mai faceți de rușine Timișoara, domnule Nicolae Robu”, mai spune comunicatul de presă.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a ținut să le bată obrazul, la finalul ședinței extraordinare, consilierilor locali care a lipsit astăzi.

„Este de neînțeles cum grupul PSD, nu-i mai spun Grupul împotriva Timișoarei, îl las să se califice singur ca ceea ce este, nu mai folosesc asemenea cuvinte. Spun doar atât, că nu am putut supune la vot un proiect de atribuire de spațiu pentru DGASPC Timiș, instituție care ține de consiliul județean. De asemenea, nu s-a putut aproba prelungirea contractului de comodat încheiat cu Mitropolia Banatului, ceea ce iarăși mi se pare că nu ne onorează. Nu e păcat să nu putem aproba astfel de lucruri? Ele nu au nimic politic în ele, sunt lucruri de bine pentru orașul nostru și eu cred că timișorenii vor aprecia ce face fiecare consilier local, ce faceți dvs. care v-ați făcut datoria și ați venit aici și ați susținut aceste proiecte de bine pentru Timișoara și ce fac cei ce se străduiesc să boicoteze. Eu n-o să promovez din partea PNL aceeași atitudine negativă în Consiliul Județean Timiș, unde dacă și noi am proceda la fel ca și cei de la PSD aici, sigur că s-ar putea boicota proiecte de mai bine pentru județul nostru. Noi suntem de partea cetățenilor, de partea comunității și vom susține tot ce-i bun pentru comunitate”, a declarat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.