Protest față de “clanul Dragnea”, la Timișoara. Zeci de oameni au format...

Protest față de “clanul Dragnea”, la Timișoara. Zeci de oameni au format un lanț uman

0
DISTRIBUIȚI

Un nou protest față de guvernul PSD este organizat, în această seară, în centrul Timișoarei. În total, doar aproximativ 50 de persoane s-au adunat în Piața Operei pentru a protesta față de “clanul Dragnea”.

După ce aproape o oră au ascultat discursul lui Rareș Bogdan, primul pe lista PNL la alegerile europarlamentare, care a profitat de faptul că s-a anunțat un protest la Timișoara pentru a face o baie de mulțime, oamenii au început să scandeze câteva lozinci la adresa guvernanților.

Apoi, la încurajarea unui organizator, cei 50 de manifestanți s-au ținut de mâini și au format un lanț uman pe platoul din fața Operei.

“În spiritul Timișoarei, vom construi simbolic legătura între vechea tradiție de dezvoltare a acestui oraș și viitorul pe care ni-l dorim”, au informat organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

UPDATE La protest a participat, preț de câteva minute, și filosoful Mihai Șora (102 ani), care a vorbit despre cât de important este ca justiția să fie independentă.

“O justiție care nu e independentă nu e justiție.


Justiția trebuie să fie deasupra celor pe care-i judecă, intangibilă, pentru ca să se poată păstra ca justiție, altfel e o fantomă. De justiția cu majuscule lor le e frică, ar vrea o justiție mititică de tot, care să le fie la îndemână și să stea în poziția de drepți la ordinele lor. În fond, ei nu sunt inconștienți, știu foarte bine ce fac și ce au făcut și știu de ce le e frică. Această putere de a rezista există în fiecare dintre noi dacă suntem împreună. Împreună e un cuvânt fundamental, e un cuvânt care face ca oamenii să fie solidari, să aibă o singură țintă cu toții, să nu meargă în direcții diferite, e singurul fel în care pot să-și răpună dușmanul. Dușmanul e viclean, nu stă drept în față cu pieptul sus, se strecoară, ia aparențe umile până când pune mâna pe tine și odată ce te-a înhățat, lucrurile sunt terminate”, a precizat Mihai Șora.

De asemenea, filosoful i-a încurajat pe oameni să participe la referendumul pe justiție, declarând că “este important să spună «asta este voința noastră». Dacă nu ies la vot, degeaba ies ei și dușmănesc ei fiecare în parte masa aceea de sus care-i tiranizează. Dacă nu ies în stradă cu toții, împreună, ca să reprezinte o forță, risipiți fiecare în cămăruța lui nu reprezintă o forță”.

Înainte de a pleca, Mihai Șora a scandat de câteva ori, alături de protestatari, mesajul “Uniți, salvăm toată România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.