Reproșuri pentru Primăria Timișoara, din partea „cabliștilor”: nu are un plan de...

Reproșuri pentru Primăria Timișoara, din partea „cabliștilor”: nu are un plan de dezvoltare a rețelei subterane

0
DISTRIBUIȚI

Operatorii de telefonie, Internet sau televiziune care au fost afectați de tăierea cablurilor de către Primăria Timișoara ripostează. Aceștia au transmis, astăzi, un comunicat de presă, în care se plâng că municipalitatea nu are un plan de dezvoltare a rețelei subterane.

Comunicatul este semnat de Asociația Operatorilor Mobili din România și o companie care furnizează servicii de televiziune, Internet și telefonie, care arată că sunt disponibile să colaboreze cu Primăria Timișoara în vederea găsirii de soluții pentru amplasarea cablurilor în subteran.

„În urma intervenției desfășurate de autoritățile locale din Timișoara în cursul serii de 18 martie 2019, prin care s-au dezafectat cablurile aeriene din anumite zone ale orașului, membrii Asociației Operatorilor Mobili din România (Orange, Telekom, Vodafone) împreună cu UPC România doresc să reitereze disponibilitatea pentru colaborarea cu autoritățile locale din Timișoara în vederea găsirii unor soluții pentru amplasarea cablurilor în subteran. În acest sens, credem că este esențială declanșarea unui proiect de infrastructură subterană, dezvoltat de/cu sprijinul autorităților locale, precum și a unui grafic al lucrărilor de implementare care să fie discutat și agreat împreună cu operatorii telecom”, scrie în comunicat.

De asemenea, Asociația Operatorilor Mobili din România arată că, spre deosebire de alte orașe, Timișoara nu are un plan de dezvoltare a rețelei subterane.

„Spre deosebire de alte orașe în care au existat astfel de proiecte dezvoltate de/cu sprijinul autorităților locale (București, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu sau Constanța), acest tip de proiect nu a fost dezvoltat și prezentat încă de autoritățile locale din Timișoara, deși această situație este în discuție de mai mulți ani.


Lipsa unui astfel de plan de dezvoltare a rețelei subterane, împreună cu acțiuni imprevizibile de dezafectare a cablurilor aeriene sunt de natură să afecteze furnizarea serviciilor de internet, televiziune și telefonie pentru clienții noștri. Dorim să ne asigurăm clienții de angajamentul nostru continuu de a realiza investițiile necesare pentru a le oferi servicii la cele mai înalte standarde și cele mai bune experiențe de utilizare a acestora. Asigurăm și autoritățile locale de deschiderea noastră în găsirea împreună a soluțiilor de dezvoltare sustenabilă a rețelelor de comunicații electronice. Membrii AOMR si UPC România vor continua să desfășoare operațiuni de reamplasare a cablurilor în subteran în toate localitățile în care vor fi dezvoltate astfel de proiecte de infrastructură de către autoritățile locale, inclusiv în Timișoara”, mai scrie în comunicatul de presă.

Vă reamintim că o parte din zona centrală a Timişoarei a rămas, luni seara, fără Internet şi semnal la televiziune sau telefonie după ce reprezentanţii Primăriei, în frunte cu Nicolae Robu, au tăiat mai multe cabluri care atârnau pe stâlpi, nemulţumiţi că proprietarii lor nu le-au mutat în subteran. De asemenea, au fost afectate mai multe instituții publice, printre care Inspectorarul Școlar Timiș, două universități, mai multe școli, precum și unele direcții din cadrul Primăriei Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.