Rețea de contrabandă cu țigări și alcool, destructurată de polițiștii bănățeni. Cum...

Rețea de contrabandă cu țigări și alcool, destructurată de polițiștii bănățeni. Cum ascundeau suspecții marfa FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1546329987">

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT din Caraș-Severin au efectuat, ieri, 22 de percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări. În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate peste 30.000 de țigarete și peste 100 de litri de alcool, susceptibil a proveni din contrabandă.

„Dintre cele 22 de percheziții, 11 au avut loc în județul Caraș-Severin și 11 în Timiș. De asemenea, au fost puse în executare 18 mandate de aducere. În urma investigațiilor, polițiștii, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au reușit documentarea activității infracționale a unui grup infracțional organizat, constituit în scopul comiterii infracţiunilor de contrabandă, precum și al colectării, deţinerii, transportului, preluării, depozitării, predării, desfacerii şi vânzării bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă. Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi alimentat piaţa neagră a ţigărilor de contrabandă, desfăşurându-şi activitatea atât în mediul rural cât şi în mediul urban, în special în municipiul Timişoara, localitățile Deta, Buziaş şi Bocşa, precum şi în localităţile rurale limitrofe”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Conform anchetatorilor, specificul acestei grupări era reprezentat de faptul că ar fi acţionat sub forma mai multor celule, fiecare dintre acestea prezentând elementele specifice unui grup infracţional organizat. De remarcat este și modul de ascundere a țigărilor susceptibil a proveni din contrabandă, în urma investigațiilor, polițiștii descoperind gropi în care erau ascunse țigările neaccizate, gropi care ar fi fost create prin perforarea plăcilor de ciment din locuințe și anexe gospodărești.

În perioada 2017-2019, polițiștii au efectuat mai multe activități în urma cărora de la membrii grupului au fost confiscate, anterior perchezițiilor desfășurate astăzi, peste 60.000 de țigarete susceptibil a proveni din acte de contrabandă.

18 persoane au fost conduse, pentru audieri, la sediul DIICOT Caraș-Severin. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor implicate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie luate măsurile legale.

Activitățile au beneficiat de suportul tehnic de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

De asemenea, în aceste activități au mai fost angrenați polițiști de combatere a criminalității organizate din Timișoara și luptători ai Serviciul pentru Acțiuni Speciale Caraș-Severin.

La descinderi au participat și jandarmi din Caraș-Severin și Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.