Alexandru Pelici vrea ca jucătorii săi să se bată de la egal...

Alexandru Pelici vrea ca jucătorii săi să se bată de la egal la egal cu primele două clasate. Ripensia va avea destule absenţe şi la Clinceni

0
DISTRIBUIȚI

Roş-galbenii au parte de un examen dificil departe de casă după ce a cedat cu ACS Poli şi a bătut UTA în primele jocuri din 2019. Ripensia joacă duminică pe terenul celei de-a doua clasate, Academica Clinceni, formaţie în faţa căreia nu a triumfat până acum. Tehnicianul Alexandru Pelici speră ca jucătorii săi să demonstreze că se pot bate cu forţele eşalonului secund în perspectiva unui obiectiv mai ambiţios din toamnă.

După jocul de la Clinceni, „Ripi” va avea un duel pe teren propriu cu liderul la zi, Sportul Snagov. „Ne aflăm în faţa a două jocuri importante, cu primele două clasate din Liga a II-a. Două jocuri care ne pot da adevărata valoare, unde ne aflăm, pentru că jucăm cu două echipe care aspriă la Liga I… Şi pentru jucători şi pentru noi e un moment al adevărului, să ne putem da seama dacă pe viitor vom putea aspira şi noi la aşa ceva sau rămâne să ne zbatem aşa, în anonimat sau mediocritatea, pentru salvarea de la retrogradare. Sunt jocuri pentru care te pregăteşti… Clinceniul e o echipă foarte bună, de posesie. Poate e echipa care are una dintre cele mai bune posesii la Liga a II-a. Care îmbină tinereţea cu experienţa şi valoarea individuală a jucătorilor. Toată lumea se aştepta să cedeze în lupta cu mai titratele sau mediatizatele Chindia, Petrolul sau U Cluj, Clinceniul ţine steagul sus, cinste lor şi celor care ocupă acolo… Se menţine şi pentru noi e un prilej să jucăm cu o echipă bună (…) Faptul că jucăm cu echipa de pe locul 2 trebuie să te motiveze… Au jucători cu experienţă precum Patriche, Olariu, Pîrvulescu, de partea cealaltă Horşia, R.


Ion, Gliga şi aşa mai departe…”, a declarat Alexandru Pelici.

Pelici soune că-şi ştie bine adversarul, mai ales că în toamnă l-a eliminat din Cupa României, de asemenea roş-galbenii l-au luat în iarnă pe Adrian Constantin Stoica, atacant sosit chiar de la ilfoveni. „Stoica a fost acolo, eu am jucat cu Sibiul în Cupa României contra Clinceniului şi ne-au pus probleme atunci, am reuşit să trecem, dar e o echipă bună. Aşa cum se vorbeşte e o echipă în atenţia Stelei, sunt jucători împrumutaţi dintr-o parte în alta, jucători în atenţia primei echipe a Stelei (FCSB), cum ar fi Răuţă, sunt jucători interesanţi acolo… Sperăm să reuşim, să ne întoarcem cu punct sau puncte. Suntem încrezători nu încrezuţi, sper să nu fim aşa cum am intrat pe teren la meciul cu ACS, trebuie să intrăm cum am intrat cu UTA…”, a conchis Pelici.

„Principalul” Ripensiei are însă şi bătăi de cap cu indisponibilităţile. Nu vor efectua sigur depasarea Burdeţ (suspendat), Dobie şi Ungureanu (accidentaţi). În timp ce Zaluschi, Stoi şi Mansour „sunt cu semnul întrebării”. Revin în schimb Hecsko (uşor lovit) şi Anghelina, care a stat în etapa precedentă.

Pe banca Clinceniului se află ex-polistul Ilie Poenaru, care la rândul spune că o ştie foarte bine pe „Ripi”. Acesta consideră totodată că Academica e superioară la capitolul calitate. „E un meci foarte greu din punctul meu de vedere, au un lot foarte echilibrat. Au mai transferat jucători, i-au păstrat pe cei vechi, au în mare parte acelaşi lot. Tot ce au adus au adus peste nivelul lotului, valoric vorbind. Au un antrenor care ştim cu toţii cum pregăteşte meciurile, îl apreciez şi îl respect pe Alexandru Pelici. Cunosc jucătorii de acolo, ştiu ce calităţi au, i-am observat în meciul de la Poli, vom avea un meci foarte greu… Valoric spun eu că suntem peste ei”, a subliniat Poenaru.

Partida Academica Clinceni – Ripensia Timişoara se dispută duminică, de la ora 11.00, şi va fi televizat. Roş-galbenii lucrează în această perioadă şi la imagine, astfel, în curând, pe strada Alba Iulia „Ripi” va avea un magazin de prezentare și o cafenea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.