Ripensia revine în Ciarda Roşie pentru duelul de clasament cu Pandurii. Bucurie...

Ripensia revine în Ciarda Roşie pentru duelul de clasament cu Pandurii. Bucurie în familia roş-galbenă

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a revenit cu un moral bun din ultima deplasare. Succesul cu 2-0 de la Baloteşti le-a asigurat o oarecare linişte roş-galbenilor, dar aceştia trebuie să învingă pe teren propriu egala din clasament Pandurii Tg. Jiu pentru a-şi uşura misiunea. Elevii lui Alexandru Pelici se întorc cu această ocazie pe arena din Ciarda Roşie, unde speră să simtă din nou spijinul propriilor fani.

„Punctele puse în joc sunt foarte importante pentru noi, întâlnim o echipă aflată la egalitate de puncte cu noi. O echipă tânără, care joacă fotbal, sperăm să fie un joc plăcut ochiului şi să reuşim să câştigăm cele trei puncte puse în joc, altfel victoria de la Baloteşti nu ar avea mare importanţă… Sperăm ca euforia să fi trecut şi să fim maturi, cu picioarele pe pământ. Au jucători talentaţi, o echipă care a fost o surpriză a primei părţi de campionat, dar cu problemele ei, extrasportive, nu neapărat de joc”, a declarat Alexandru Pelici.

Pandurii, la fel ca „Ripi”, a adunat 32 de puncte până acum, fiind în faţa timişorenei doar prin prisma golaverajului. În tur gorjenii s-au impus după un meci plin cu evenimente (scor 5-2).


Ambele se poziţionează astfel la şase puncte distanţă de zona roşie. „Poate fi un moment, să vedem dacă merităm mai mult de mijlocul clasamentului sau nu merităm. E un joc foarte important pentru că urmează apoi jocuri grele, la Metaloglobus, care s-a întărit foarte mult, cu jucători foarte experimentaţi, Chindia acasă, sunt importante punctele în perspectiva viitorului. Celelalte echipe, care sunt contracandidate cu noi la evitarea retrogradării, au jocuri destul de grele. Am putea să ne distanţăm mai mult, e important să facem lucrul acesta”, a mai spus Pelici. Acesta vrea să-i facă un cadou cu această ocazie vicecăpitanului Bogdan Străuţ: „Sper să-i facem un cadou lui Străuţ căci ieri soţia lui i-a făcut poate cel mai frumos cadou care există pe lumea aceasta, a născut şi are un copil sănătos. Îi transmitem să fie sănătos, să aibă o familie frumoasă şi fericită”.

Tehnicianul Ripensiei nu se va putea baza pe Andrei Tînc şi Adrian Zaluschi, ambii suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene. Săptămâna trecută bănăţenii s-au despărţit de juniorul Tiberiu Istrătescu, la dorinţa acestuia a explicat „principaul”: „A văzut că nu poate să prindă, să joace titular în primele etape… Deocamdată nu putea să o facă, el e născut 2000, era important pentru noi de la vară încolo, să se antreneze acum, să se obişnuiască cu cerinţele şi de la vară încolo, de ce nu, să devină titular pe postul lui. A fost alegerea lui, îi dorim baftă în continuare”.

Revenirea pe arena „Ciarda Roşie” e un alt factor de luat în calcul. „Sperăm ca oamenii să vină în număr cât mai mare, să fie alături de noi, căci aici îi simţim mult mai aproape faţă de Dan Păltinişanu”, a precizat Pelici.

Partida Ripensia – Pandurii se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ciarda Roşie”, în etapa a 27-a a Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.