Robu a dat-o afară, în direct, pe apropiata interlopului Boncu, din funcția...

Robu a dat-o afară, în direct, pe apropiata interlopului Boncu, din funcția de șef al serviciului creșe, după ce l-a sfidat

0
DISTRIBUIȚI

Decizie radicală luată de Nicolae Robu, astăzi în ceea ce o privește pe șefa Serviciului Creșe din cadrul Primăriei Timișoara, Patricia Chelbu. Edilul a anunțat, în cadrul conferinței de presă de la sediul primăriei, că Chelbu nu mai ocupă funcția de șefă a acestui serviciu. Asta după ce, astăzi, CV-ul acesteia nu a fost postat pe site-ul Primăriei Timișoara, iar explicația sfidătoare l-a enervat pe primar.

Vă reamintim că Robu a ales să numească în funcția de director interimar al Serviciului public creșe o tânără de 24 de ani, fără niciun fel de experiență în domeniu, care este soția unui prieten al interlopului Lucian Boncu, prietenul de chefuri al lui Ioan Nasleu, consilierul personal al primarului. Primarul s-a declarat mulțumit de activitatea acesteia și a susținut-o, prelungind interimatul.  Ulterior, presa a dezvăluit că angajarea și numirea au fost ilegale.


Angajații Primăriei Timișoara au refuzat să pună la dispoziție CV-ul Patriciei Chelbu, fapt ce l-a determinat pe Robu să dea o notă internă prin care a cerut tuturor șefilor de structuri să predea CV-urile și să fie publicate pe site-ul primăriei. Surpriză – astăzi lipsea chiar CV-ul Patriciei Chelbu.

“I-am cerut șefei Serviciului Resurse Umane, doamnei Rodica Aurelian, solicitări privind situația de la Serviciul Creșe. Aveți aici raportul semnat de aceasta, care și-l asumă. De asemenea, am cerut șefei Serviciului Resurse Umane, am cerut tuturor șefilor de structuri din Primăria Timișoara, indiferent că ocupă funcția în urma unui concurs și celor care ocupă interimar, prin numire, poziții de conducere vacante. Am fost asigurat că toate cv-urile sunt puse. Ieri au fost toate puse pe site-ul pmt. Nu am avut timp să verific dacă este totul așa. Nu va mai conduce dacă e adevărat, că nu și-a predat cv-ul, nu va mai conduce serviciul creșe. Nu admit neconformarea la o dispoziție scrisă de-a mea”, a susținut Robu.

Primarul a admis că ar putea fi o problemă cu accesiunea Patriciei Chelbu ”dar problema poate fi reală și pe mine mă preocupă problema în sine. Dacă realitatea nu e așa, ea (șefa Serviciului resurse umane, n.a.) poate să o încurce rău de tot, datorită instituțiilor statului menite să îi pedepsească pe cei care fac ilegalități. Am cerut explicații scrise, mi-a dat. Dacă a făcut ceva ilegal, ea trebuie să dea socoteală. Vă dau transparență totală. Am promis că dau răspunsul scris”.

Când a fost informat că Patricia Chelbu nu a primit nota internă legată de CV și de aceea nu l-a predat la serviciul resurse umane, Nicolae Robu a izbucnit ”Am luat decizia de a o schimba din funcție pe motivul acesta. Nu știu dacă ce s-a întâmplat la angajare e legal sau nu. De modul în care procedează această persoană evident că pot să mă ocup eu. O schimb din funcție, punct, nu are rost să mai pierdem vremea. Decizia este luată, am spus-o aici, deci am și anunțat-o. Nu mă răzgândește nimeni pe mine, chiar așa mă cunoașteți după atâția ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.