Şaptezeci de saci cu gunoaie au fost adunate de voluntarii din Timişoara

Şaptezeci de saci cu gunoaie au fost adunate de voluntarii din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Malurile Begăi şi strada Ovidiu Balea, de la marginea Timişoarei sunt de sâmbătă mai curate cu 70 de saci cu deşeuri. În cadrul a două acţiuni, mai mulţi voluntari au adunat gunoaiele aruncate de cetăţenii  lipsiţi de bun simţ. Oamenii de la Direcţia Aperlor Banat, împreună cu poliţiştii locali au curăţat gunoaiele de pe Canalul Bega, pe porţiunea din intravilanul Timişoarei. A fost o acţiune comună cu Poliţia locală, tot sâmbătă. Au participat 8 angajaţi ai Sistemului Hidrotehnic Bega, care s-au deplasat atât pe luciul apei cât și pe maluri, mai ales sub poduri. S-au strâns peste 30 saci cu deşeuri.

În cadrul altei acţiuni, 18 studenţi voluntari de la  Liga Studenților din Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, au răspuns pozitiv unei provocări care a atras un număr foarte mare de participanţi, pe internet.


#Trashtagchallenge este o provocare de a face curățenie în natură prin strângerea gunoaiele aruncate. Cei care participă fac o poză cu un loc plin de gunoaie și o altă poză cu același loc curățat. Practic, este vorba despre un colaj foto înainte și după curățenie.

Liga Studenților din Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale și-a propus să dea start acestei mișcări în Timișoara. Sâmbătă, 23 martie, un număr de 18 voluntari ai organizației s-au pus pe treabă, locația aleasă de aceștia fiind strada Locotenent Ovidiu Balea din Timișoara. La final au fost strânşi 40 saci de câte de 120 de litri fiecare, plini cu gunoaie. Acțiunea a durat în jur de 1 oră și jumătate. Participanţii au fost încântaţă că au putut lua parte la o asemenea acţiune: Waleed Nassar a declarat că „ fost o experiență faină, am avut parte de o activitate super, prin care am trăit încă o dată voluntariatul. Am plecat cu satisfacția aceea că faci ceva pentru că vrei, nu că ești obligat.”. La rândul său, Casian Sbanţu, student în anul 3, a spus că „pentru mine a fost o experiență plăcută, deoarece  am reușit să arătăm cât de mult contează pentru noi mediul înconjurător și, de asemenea, să atragem atenția asupra poluării excesive. #schimbareaincepecunoi”.

Claudia Bugbena, studentă anul 4 a declarat după eveniment că „a fost tare diferența dintre început, cu gunoaiele acelea peste tot, și final, când era totul curat. E frumos mai ales când știi că ai contribuit tu la un astfel de rezultat. Plus munca în echipă și curățarea unei zone mari într-un timp destul de scurt.”.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.