Timişoara Saracens vrea să treacă peste eşecul din Cupă printr-un meci bun...

Timişoara Saracens vrea să treacă peste eşecul din Cupă printr-un meci bun în Europa. Campionii nu se sperie de ruşii de la Enisei

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara Saracens vrea să arate în weekend că încă are resurse pentru un an bun. Campioana României întâlneşte sâmbătă, pe teren propriu, puternica formaţie rusă Enisei-STM Krasnoiarsk, cu care se luptă pentru un loc în viitoarea ediţie a Cupei Challenge.

„Săptămâna a fost grea, mental, mulţi dintre noi incearcă să rămână pozitivi după eşecul cu CSM. Eu incă incerc să trec peste. Trebuie să rămânem optimişti, e un joc important in weekend, e o şansă bună, să muncim din greu şi să dovedim că incă suntem suficienţi de buni, suporterilor, familiilor, nouă, după performanţa de săptămâna trecută. Nu vrem să arătăm cu degetul, dar sunt multe neajunsuri observate… Va fi o misiune grea pentru băieţi. Va fi un duel fizic, vom incerca să facem o ultimă verificare mâine pentru a fi siguri că vom arăta bine şi vom pune puncte pe tabelă sâmbătă”, a declarat Sosene Anesi, „principalul” bănăţenilor.

„A fost o săptămână dificilă, nu am avut timp să facem o analiză la meciul pe care l-am pierdut.


Treubie să luăm ce a fost bun şi ce a fost rău să reparăm. Important e ca in acest meci băieţii să strângă rândurile. E un meci greu… până la urmă pentru asta muncim şi cred că vom arăta altă faţă”, a spus şi căpitanul Eugen Căpăţînă.

„Sarazinii” înfruntă gruparea din Siberia in dublă manşă in Continental Shield pentru asigurarea poziţii în viitoarea ediţie a Cupei Challenge. Timişorenii din naţională nu sunt străini de forţa Eniseiului. „Majoritatea băieţilor din naţionala lor provin de acolo. Sunt o naţiune bună, până la urmă competitivă. Am jucat impotriva lor contra Rusiei, sunt o echipă bună. Şansele sunt egale, jucăm acasă, chiar cred că vom avea un plus. Chiar dacă am pierdut finala Cupei… Clar ne trebuie victoria, dar nu trebuie să ne culcăm pe ureche şi dacă va fi 20 de puncte diferenţă”, a subliniat Căpăţînă.

Timişorenii nu pot miza la acest joc pe Conache, Jody Rose, Fercu şi Taupaki după jocul cu CSM, ultimii doi vor mai sta pe margine trei-patru săptămâni din cauza accidentărilor. De asemenea nu se va miza nici Viliami Moala, care e şi in stafful echipei U20.

„E o săptămână importantă, de competiţie europeană, cred că e important pentru club, cât şi pentru rugby-ul românesc. Vom pregăti meciul cu responsabilitate maximă. Vrem să câştigăm… E o echipă cu siguranţă la nivelul nostru, va fi un meci cu impact fizic, trebuie să ne pregătim, pentru noi e ca o finală pentru a continua in Challenge Cup”, a conchis „secundul” Ulises Gamboa.

Partida Timişoara Saracens – Enisei STM Krasnoiarsk, prima manşă a barajului pentru Challenge Cup 2019-20, se dispută sâmbătă, de la ora 15.00, pe arena „Dan Păltinişanu”. Returul va avea loc in Rusia pe 20 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.