Schimbări majore în regulile din fotbal. De când intră în vigoare

Schimbări majore în regulile din fotbal. De când intră în vigoare

0
DISTRIBUIȚI

teren fotbalInternational Football Association Board (IFAB), forul care stabileşte regulile în „Sportul Rege”, a decis să introducă câteva reglementări majore, în urma consiliului desfăşurat sâmbătă la Aberdeen.

Cea mai drastică decizie vine în cazul henţurilor comise de un atacant: indiferent dacă a existat intenţie sau nu, atacantul care joacă mingea cu mâna va fi sancţionat. Decizie vine pentru a elimina poleminicile, informează IFAB.

IFAB a luat o hotărâre drastică în cazul atacanţilor care joacă mingea cu mâna: „Dacă un gol este înscris după ce un jucător a lovit mingea cu mâna (intenţionat sau nu) sau după ce un jucător a recuperat balonul datorită mâinilor (intenţionat sau nu), reuşita nu va mai fi validată.”

O altă decizie radicală a fost luată cu privire la loviturile libere directe.


Atunci când o echipă execută o lovitură liberă directă, niciun jucător al echipei respective nu se poate infiltra în zidul advers: „Jucătorii nu se vor mai infiltra în zidul advers, înainte ca o lovitură liberă să fie executată. Astfel vor fi eliminate împingerile din jurul zidului, care duc la controverse şi diferite trageri de timp. Un adversar trebuie să păstreze o distanţă de cel puţin un metru faţă de zidul advers.”

A fost introdusă o nouă reglementare şi în privinţa schimbărilor. Un jucător înlocuit poate părăsi pe unde doreşte suprafaţa de joc. Fotbaliştii nu vor mai fi nevoiţi să iasă pe la linia mediană, aşa cum se întâmpla până acum.

În cazul loviturilor de la 11 metri, portarii nu vor mai fi nevoiţi să stea cu ambele picioare pe linie. Dacă un portar va avea un singur picior pe linie, în momentul executării penalty-ului, arbitrul nu va putea dicta repetarea loviturii de pedeapsă. Lovitura va fi considerată valabilă. De asemenea, portarii vor putea pasa unui coleg aflat în interiorul careului, atunci când execută un out de poartă.

Noile reglementări vor fi valabile începând cu sezonul 2019/2020, urmând să fie implementate în Legile Jocului, cunoscută drept şi Biblia arbitrilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.