Victorie la prezentarea Cupei României acasă. SCM Politehnica a trecut testul de...

Victorie la prezentarea Cupei României acasă. SCM Politehnica a trecut testul de anduranţă şi a învins Făgăraşul FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Păiuş şi Fenici au adus Cupa. Foto: Virgil Simonescu

SCM Politehnica a sărbătorit cu o nouă victorie trofeul câştigat în urmă cu trei zile. La prezentarea Cupei României în faţa propriilor suporteri, handbaliştii alb-violeţi au întâmpinat o opoziţie solidă din partea Făgăraşului condus de ex-reşiţeanul Adrian Petrea. Scorul final 26-21 nu le face dreptate ardelenilor, care s-au aflat mai mereu la câte două goluri în spatele timişorenilor.

Cea de-a doua cupă din istorie a fost sărbătorită înaintea startului împreună cu patru dintre câştigătorii trofeului cu nr. 1 în 1986: Dan Petru, Alexandru Matei, Petru Ianto şi Vali Banu. Deşi nu a fost un public numeros în această seară, fanii şi-au aplaudat favoriţii şi au avut ce vedea.

Deşi obosiţi de numeroasele meciuri şi deplasări, elevii lui Pero Milosevic au reuşit o nouă partidă bună. Cele patru goluri avans din primele minute au fost înşelătoare însă, căci făgărăşenii au ţinut mereu aproape, ba mai mult au reuşit să aibă şi temporar avantaj (14-13). De obicei Poli a avut un avans de două goluri. A fost rândul lui Tcaciuc să-l copieze pe Varo şi să marcheze din poartă în poartă, primul a avut şi un assist dintr-o fază asemănătoare, o minge sărind din bară la Marjanovic. Spectacol au făcut de asemenea Pribanic şi Sadoveac, prin reuşite speciale cu „efectul Maricel Voinea”. Oaspeţii au cedat definitiv în ultimele minute, după o dublă superioritate numerică a gazdelor.

În urma acestui succes Poli a acumulat 40 de puncte şi ocupă în continuare locul 7 în campionat.


În runda următoare, a 23-a, timişorenii joacă sâmbătă, de la ora 11, pe terenul codaşei „U” Cluj.

Pero Milosevic: „E inuman”

Tehnicianul lui Poli era încântat de elevii săi, mai ales că a acuzat programul crunt pe care-l au alb-violeţii ca participanţi la Final Four-ul câştigat la Focşani. „E normal, în această situaţie, am jucat patru partide în zece zile, plus călătoria la Suceava şi Focşani… Jucătorii au un caracter fenomenal, au luptat în atac şi apărare, sunt foarte mulţumit de această victorie. Acum jucăm la Cluj şi miercuri acasă cu Bacău. Partidă care va fi dură. E imposibil dacă nu ai rotaţie. Nu e uman pentru cele patru echipe care au jucat Final Four-ul Cupei României… Eu înţeleg azi jucătorii. Sunt mulţumit, felicit jucătorii. Am fost foarte preocupaţi cum jucăm acest joc”, a declarat Pero Milosevic.

„Ne bucurăm că Clujul e mai aproape de Timişoara… dar apoi mergem la Focşani. Felicit echipa vizitatoare. Am avut mult de muncit pentru această victorie. Am muncit mult, dar e normal, unii jucători s-au recuperat mai repede faţă de alţii”, a mai spus tehnicianul muntenegrean.

Antrenorul oaspeţilor a ţinut să precizeze înaintea declaraţiilor că… cineva de pe banca timişoreană a adus injurii în timpul jocului. „Un gust amar după meci îl am în privinţa faptului că abuzăm uneori de limba nematernă pentru a ne jigni adversarii şi asta pe mine mă deranjează. Sunt jucător care am jucat la echipe puternice în străinătate şi nu am văzut niciodată atitudini de genul acesta”, a subliniat Adrian Petrea.

„Noi am veni să câştigăm, să fim o echipă puternică pentru câştigătoarea Cupei României. Îi felicit, am văzut meciurile, au jucat bine la Focşani, au meritat să câştige şi un mare bravo din partea mea… În meciul din seara asta am ţinut atâta timp cât am respectat sarcinile pe care le-am avut. Am fost un adversar puternic pentru Poli, chiar am şi condus la un moment dat, dar când bateriile au scăzut, Poli a speculat şi a câştigat meciul. Cu siguranţă, am luat câteva eliminări poate prea uşoare… Capătă merita în prima repriză, în a doua cel puţin una din cele două nu au fost… Obiectivul nostru e locul 10”, a adăugat „principalul” Făgăraşului, formaţie aflată pe poziţia a 11-a în Liga Zimbrilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.