Legalizarea canabisului în România, luată în considerare de guvernanți

Legalizarea canabisului în România, luată în considerare de guvernanți

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că se discută despre legalizarea canabisului în România, în scopuri medicinale, în condițiile în care mai multe țări europene au făcut acest lucru. „Dacă și în alte țări europene sunt luate în calcul, de ce să nu analizezi?”, a spus ministrul.

„Am discutat și eu ieri cu doamna ministru Pintea și am aflat că este o astfel de comisie care se întrunește la nivelul Ministerului Sănătății pentru a se analiza și argumenta legalizarea utilizării canabisului în scopuri medicinale, adică pentru cei diagnosticați cel puțin în zona de cancer în fază terminală. Se ia în calcul legalizarea pentru a se utiliza în acest sens. Medical, este un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare și utilizare în scopuri medicinale a canabisului”, a anunțat ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

El a precizat că tema a fost dezbătută în cadrul unei comisii a Ministerului Sănătății.

„Nu știu dacă la Guvern (se lucrează la un proiect – n.r.), dar ieri a fost la Ministerul Sănătății la comisia de profil, înseamnă că asta este direcția în care se merge.


Este deja o practică europeană și justificarea medicinală o are. Fiind în fază terminală pacienții, probabil că este o cale de a diminua din suferința”, a mai spus Teodorovici.

De asemenea, el a mai spus că nu este momentul unei dezbateri pentru utilizarea canabisului în scop recreațional.

„Sunt multe practici în alte state europene de mult legalizate care aduc avantaje și au argumentele pentru care au fost făcute. Sunt avantaje și dezavantaje. În România, oamenii văd multe dezvantaje pe mai multe subiecte, nu doar acesta. Dar deocamdată nu e momentul să ne pronunțăm”, a conchis ministrul de Finanțe.

Tot astăzi, Camera Deputaților a respins moțiunea simplă „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională”, inițiată de opoziție împotriva ministrului Finanațelor Publice, Eugen Teodorovici, prin care se cerea abrogarea OUG 114/2018. Pentru moțiunea simplă au votat 108 deputați, 154 au votat împotrivă, iar 18 deputați s-au abținut.

Formațiunile din Opoziție îi reproșau lui Eugen Teodorovoci OUG 114/2018 fiscală care are efecte dezastruoase asupra românilor și a băncilor. De asemenea, parlamentarii PNL, USR și PMP spuneau că ministrul Finanțelor vrea să transforme ANRE și ANCOM într-o pușculiță de miliarde de euro a PSD.

Aleșii Opoziției au făcut o trecere în revistă și a reacțiilor negative cu privire la OUG 114 fiscală a BNR, BERD sau divizia Băncii Mondiale. Totodată, aceștia reaminteau și despre faptul că unele companii din România au anunțat că amână investițiile în zona Mării Negre, după adoptarea ordonanței 114/2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.