Se pregătește schimbarea din funcție a șefei Inspectoratului Școlar Timiș. Mai mulți...

Se pregătește schimbarea din funcție a șefei Inspectoratului Școlar Timiș. Mai mulți directori de unități de învățământ se opun

0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Timiș ar putea avea un nou șef, începând de săptămâna viitoare. Asta pentru că Aurei Danielescu îi expiră mandatul în data de 24 martie și sunt informații că ministerul Educației nu-i va mai prelungi mandatul, PSD Timiș având alte nume de propus pentru viitorul ocupant al postului de inspector șef.

Aceste zvonuri au ajuns și la urechile a zeci de directori de școli din județul Timiș, care nu doresc ca Aura Danielescu să fie schimbată din funcție. În acest sens, astăzi, 15 directori au mers la Consiliul Județean Timiș pentru a discuta cu președintele Călin Dobra.

„Luând la cunoștință că în 24 martie expiră mandatul doamnei inspector general Aura Codruța Danielescu, un grup reprezentativ de directori din județul Timiș am fost în audiență la domnul președinte al Consiliului Județean Timiș, reiterând ideea continuării mandatului doamnei inspector general.


În urma discuției cu domnul președinte, am luat cunoștință că susținerea noastră este întărită și de susținerea domnului președinte al Consiliului Județean Timiș. În speranța că bunul mers al învățământului timișean poate fi susținut și de continuarea mandatului doamnei inspector general Aura Codruța Danielescu, sperăm ca începând de săptămâna viitoare echipa care conduce și păstorește învățământul timișean de peste șapte ani să continue, ca dovadă a rezultatelor bune și a colaborării extraordinare pe care o are atât cu directorii, cât și cu unitățile adminsitrativ-teritoariale din județ. Am fost la consiliul județean 15 directori, intenționăm să trimitem un reprezentant chiar la doamna ministru la București, în audiență”, ne-a declarat directorul unei școli din Timiș care o susține pe Aura Danielescu.

Pe de altă parte, Călin Dobra, șeful CJ Timiș, a precizat că directorii de școli au venit la sediul instituției pentru a discuta, dar le-a transmis că ar trebui să vorbească cu cei din minister.

„Au venit să-mi spună că au avut o colaborare bună cu doamna Danielescu, dar eu le-am spus că nu mie trebuie să-mi transmită lucrul ăsta. Și eu am avut o colaborare bună, dar decizia este la minister. Nu știu exact când îi expiră mandatul și nici nu este treaba mea”, ne-a declarat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.