Ședință extraordinară de cinci minute la Consiliul Județean Timiș. Ce s-a votat

Ședință extraordinară de cinci minute la Consiliul Județean Timiș. Ce s-a votat

0
DISTRIBUIȚI

Ședință extraordinară fulger, de aproximativ cinci minute, organizată în această dimineață la Consiliul Județean Timiș. Aleșii județeni au fost convocați pentru a vota trei proiecte de hotărâre. Primul dintre acestea s-a referit la aprobarea încheierii unui protocol de colaborare între județul Timiș, prin CJ Timiș, Ministerul Educației Naționale, Consiliul Local Timișoara și Prefectura Timiș, în condițiile în care, la sfârșitul lunii martie, va avea loc un nou eveniment cu ocazia exercitării președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

„Este a patra acțiune pe care o organizăm din cele zece evenimente internaționale pe care le avem la nivelul județului Timiș. Este o întâlnire de experți din cadrul Ministerului Educației Naționale din România și din celelalte state membre și au tematici de discuție pe ceea ce înseamnă învățământul preuniversitar”, a detaliat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

De asemenea, consilierii județeni au votat și modificarea listei provizorii de investiții pe anul 2019, precum și un proiect cu privire la modificarea hotărârii Consiliului Județean Timiș privind utilizarea excedentului bugetului județului Timiș.

„Am făcut astăzi o ședință extraordinară din mai multe motive.


În primul rând, motivul principal este modificarea listei provizorii de investiții, în ideea de a avea un buget pe investiții funcțional până la aprobarea bugetului consiliului județean. Sper în perioada următoare să avem bugetul de stat aprobat, astfel încât să putem continua cu aprobarea bugetului județului. În cadrul acestei liste provizorie de investiție a fost și un amendament, acceptând un nou proiec t al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș pe Programul Operațional Regional cu privire la înființarea unei case de tip familial. Astăzi, prin această listă provizorie, de fapt noi am aprobat continuarea proiectelor care au fost demarate în 2018 și pentru care deja avem contracte spre a fi încheiate și să putem deconta aceste acțiuni de investiții. Pot să vă dau exemple: rezolvarea situației la Ghizela, cu acele filtre pentru stație, achiziționarea unui microbuz la nivelul consiliului județean, care a demarat în 2018 și pentru care am semnat contractul și trebuie făcute plățile, de aceea am luat decizia de constituire a unei liste provizorii. Această listă am mai votat-o, dar am reactualizat-o acum, pentru că a intervenit acest proiect pe fonduri europene al DGASPC Timiș, fiind necesară o sumă de 85.000 de lei”, a mai precizat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.