Situație critică din cauza prafului în Timișoara, dar primăria nu are nicio...

Situație critică din cauza prafului în Timișoara, dar primăria nu are nicio reacție

1
DISTRIBUIȚI

Timișoara riscă să intre în procedură de infringement din cauza poluării cu praf, dar primăria refuză să comunice un plan de acțiune. Astăzi la Prefectura Timiș a avut loc o nouă ședință a Grupul județean privind coordonarea aplicării planurilor de menținere a calității aerului și a planurilor de calitate a aerului, unde s-a discutat și despre situația din Timișoara.

”Conform datelor prezentate de Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, valorile limită ale particulelor în suspensie PM10 au fost depășite pentru un număr de 6 zile la stația TM1 situată pe Calea Șagului, 7 zile la stația TM2 situată în incinta Liceului Carmen Sylva, și 2 zile la stația TM5 situată pe Calea Aradului.


Ținând cont și de numeroasele depășiri ale PM10 în cursul anului 2018 (31 la număr) și pentru a preveni declanșarea procedurii de  infringement asupra Municipiului Timișoara, conducerea Instituției Prefectului Județul Timiș a solicitat Primăriei Municipiului Timișoara încă din luna noiembrie a anului 2018 să prezinte măsurile luate pentru ca particulele în suspensie PM10 să nu depășească valorile limită admise(35 depășiri/an). Cu toate acestea, Primăria Municipiului Timișoara nu a dat curs solicitărilor venite din partea Instituției Prefectului Județul Timiș nici până la  această dată”, se arată în comunicatul de presă transmis presei după întâlnire.

Primăria condusă de Nicolae Robu este acuzată că nu a dat un răspuns nici în ceea ce privește depozitarea deșeurilor provenite din activitățile de demolări si construcții, după ce i s-a solicitat să comunice locațiile unde se pot depozita aceste tipuri de deșeuri pentru a evita abandonarea acestora pe domeniul public (între blocuri sau la ieșirile din oraș), creând-se astfel un aspect insalubru pentru municipiu.

1 COMENTARIU

  1. ce sa faca? trebuie perdea forestiera in jurul orasului. da romanii nu mai is in stare sa faca nimic dupa ce au intrat in ue. cei care mai erau capabili de ceva au plecat, iar la conducere au ajuns infractori. rip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.