Tarife mai mari la apă și canalizare în județul Timiș

Tarife mai mari la apă și canalizare în județul Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Locuitorii din județul Timiș, inclusiv din Timișoara, trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru plata serviciilor de alimentare cu apă și canalizare. Societatea Aquatim anunță majorarea acestor tarife, la 3,80 lei/mc cu TVA pentru alimentarea cu apă și la 3,79 lei/mc cu TVA pentru serviciul de canalizare, în toată aria de operare.

„Măsura este în conformitate cu planul anual de evoluție al tarifelor pentru perioada 2018-2023, aprobat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș, în anul 2018, și aprobat în vederea aplicării, de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice în data de 22 martie”, a informat Aquatim.

Tarifele vor fi majorate începând cu luna aprilie a acestui an.


În prezent, Aquatim are unul din cele mai mici preţuri la apă din România.

„Strategia tarifară a Aquatim vizează ajustarea tarifelor în termeni reali, cât și cu inflația și se bazează pe o analiză economică cost-beneficiu realistă și pe obligativitatea recuperării tuturor costurilor de exploatare şi a constituirii surselor pentru cofinanţarea investiţiilor societății din fonduri europene. Aquatim a ales ca strategie de dezvoltare atragerea fondurilor europene pentru că, în acest fel, 75% din banii destinați investițiilor sunt nerambursabili. Ajustarea tarifelor reprezintă, în fapt, una din conditionalitățile pentru derularea investițiilor finanțate de către Uniunea Europeana prin Fondul de Coeziune, investiții grupate într-un program amplu, de 180 milioane de euro, aflat în derulare”, a mai transmis societatea de apă și canal.

Vă reamintim că judeţul Timiş va beneficia prin proiectul de 180 de milioane de euro de 22 stații de tratare a apei, 483 km de conducte de alimentare cu apă, șase stații de epurare, 412 km de rețele de canalizare, o linie de valorificare energetică a nămolului de epurare și un sistem SCADA regional, de control și monitorizare automată a proceselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.