Timișoara, loc de pelerinaj pentru cerșetori din toată țara. Aproape 200 de...

Timișoara, loc de pelerinaj pentru cerșetori din toată țara. Aproape 200 de oameni ai străzii prinși de polițiștii locali

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara continuă să fie raiul cerșetorilor. Potrivit reprezentanților Poliției Locale Timișoara, de la începutul anului și până în prezent au fost identificate 173 de persoane care fac parte din categoria oamenilor străzii și a cerșetorilor. Numărul este doar cu 12 mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Chiar dacă de la an la an s-a constatat o scădere a numărului de cerșetori și oameni ai străzii, polițiștii locali acționează pentru luarea măsurilor prevăzute de lege în astfel de cazuri deoarece periodic apar persoane noi în oraș, care declară că aici fac bani și de aceea vin în Timișoara”, a informat Poliția Locală Timișoara.

Conform reprezentanților instituției, este și cazul a două persoane, soț și soție, de 40 și respectiv 36 de ani, cu domiciliul în localitatea Băiuț, județul Maramureș, care au fost prinși de mai multe ori, în ultimele șapte zile, fiind preluați în fiecare zi din stradă de polițiștii locali și predați către Centrul social de pe str.


Telegrafului. Însă, de fiecare dată s-au întors în stradă, mai exact de str. M. Kogălniceanu, în apropierea Pieței Badea Cârțan. Deși sunt în putere neavând niciun fel de dizabilitate vizibilă, cei doi, consumatori de băuturi alcoolice, preferă să doarmă pe stradă și astfel creează disconfort pentru timișorenii care locuiesc sau trec prin zonă.

Poliția locală le recomandă timișorenilor să nu le mai ofere bani cerșetorilor pentru că astfel sunt menținuți în stradă și este posibil să vină persoane și din alte județe în oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.