Timișoreanul Werner  Wolff, după ce a fost „zburat” de la conducerea Tarom:...

Timișoreanul Werner  Wolff, după ce a fost „zburat” de la conducerea Tarom: „În 2018, compania a fost obținut cele mai mare venituri din ultimii șapte ani”

0
DISTRIBUIȚI

Guvernanții „recompensează” performanța. După ce a reușit să aducă Tarom pe linia de plutire, timișoreanul Werner-Wilhelm Wolff a fost schimbat din funcția de director al companiei aeriene. Într-un interviu acordat, miercuri seara, la TVR, noul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a declarat nemulțumit de conducerea Tarom, iar joi Consiliul de Administrație va numi un nou director.

Werner-Wilhelm Wolff a confirmat, în această dimineață, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu mai ocupă funcția de director general al Tarom.

„Consider că un gest corect față de angajații TAROM, față de opinia publică și față de toți pasagerii companiei noastre este să anunț, public, finalul mandatului meu în funcția de Director General al Companiei Naționale TAROM. La un an și patru luni de la preluarea conducerii companiei încep prin a mulțumi tuturor angajaților TAROM, care prin muncă și dedicare au reușit să inverseze trendul descendent în care ne aflam în 2017. Aceleași mulțumiri le transmit reprezentanților presei, fără de care nu am fi reușit să comunicăm transparent și clar cu românii, de multe ori în situații limită, în care informația corectă contează enorm”, a declarat timișoreanul.

De asemenea, fostul șef al Tarom a precizat că, în 2018, compania aeriană a reușit să obțină cele mai mari veniuri din ultimii șapte ani.

„Nu în ultimul rând, doresc să îmi manifest public mulțumirea și aprecierea față de toți pasagerii care au ales să investească încredere în TAROM pe parcursul acestor luni. În 2018, TAROM fost gazda a peste 2,8 milioane de pasageri. Fără susținerea și încrederea dumneavoastră, TAROM nu ar fi reușit să obțină cele mai mari venituri din ultimii șapte ani, în 2018. În nume personal, apreciez încrederea cu care am fost învestit de către acționarul companiei TAROM și de către echipa mea alături de care am reușit să obținem rezultate importante în această companie. Subliniez că rezultatele se datorează multor ore de muncă din partea unei echipe întregi și a unui grup de oameni care a contribut vital la consolidarea capitalului de încredere al companiei noastre naționale, TAROM”, a precizat Werner-Wilhelm Wolff.

Cifre grăitoare

Fostul șef al Tarom a făcut public și un raport privind situația din trecut și actuală a companiei aeriene, iar rezultatele sunt spectaculoase.

Astfel, aflăm că, în 2018, au fost obținute cele mai mari venituri generate din exploatare și financiar din ultimii șapte ani, 1,4 miliarde de lei.


De asemenea, pentru prima oară în ultimul deceniu, Tarom a depășit cifra de 2,8 milioane de pasageri, iar în 2018 au fost înregistrate și cele mai multe curse operate anual – 19.070, precum și cel mai mare load factor din ultimii zece ani, de 73%.

Analizând veniturile companiei în perioada 2012 – 2018, se poate constata că acestea au crescut cu aproape 22% anul trecut față de cel precedent, iar evoluția pozitivă a veniturilor a reînceput după o pauză de patru ani, timp în care acestea au cunoscut un trend descendent. “Sursa principală de venituri rămâne vânzarea biletelor de transport aerian. Un plus de venituri este generat inclusiv de vânzarea aeronavelor A310 (5,5 milioane de dolari)”, scrie în raport.

Totodată, sunt analizate și cheltuielile din aceeași perioadă. Astfel, în raport scrie că “plusul de cheltuieli pentru anul 2018 este generat de surse indispensabile operării: controale aeronave, reparații motoare și rotabile și combustibili de aviație”. În ceea ce privește evoluția vânzărilor, în 2018, Tarom a înregistrat cea mai mare creștere în online, de 34%, precum și cele mai multe vânzări online din istoria companiei, de aproape 58 de milioane de dolari. De altfel, per total, vânzările Tarom din 2018 au înregistrat creșteri pe toate canalele. Concret, acestea au crescut cu 21% în 2018 față de anul precedent, în condițiile în care piața transporturilor aeriene are o creștere medie de doar 7%.

Dacă ne referim la numărul pasagerilor, 2018 deține recordul de persoane transportate în ultimii zece ani de către Tarom. Totodată, 2018 este anul în care indicatorul financiar EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization) revine pe plus, cu aproape 11 milioane de lei, fiind recuperată o pierdere de 44 de milioane de lei.

Tarom reprezintă și unul dintre contribuabilii importanți la bugetul de stat, taxele pe munca angajaților depășesc 20 de milioane de dolari anual. Doar în 2018, Tarom a plătit către bugetul de stat un total de 99,1 milioane de lei.

Werner-Wilhelm Wolff mai scrie în raport că în 2018, pentru prima oară în istoria companiei, toți angajații Tarom au o asigurare privată, în regim privat, plus că s-au făcut o serie de economii diverse prin renegocierea unor contracte sau renunțarea la o parte din spațiile închiriate. Tot în 2018, numărul de zboruri a crescut la peste 19.000/an, prețurile au fost optimizate, au fost dezvoltate noi rute, precum și o aplicație mobilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.