Timișorenii vor putea cumpăra bilete cu cardul, direct din mijloacele de transport...

Timișorenii vor putea cumpăra bilete cu cardul, direct din mijloacele de transport în comun

0
DISTRIBUIȚI

plata card stpt

În sfârșit, timișorenii au o nouă modalitate modernă de a plăti biletele pentru a circula cu mijloacele de transport în comun. Nicolae Robu a anunțat că începând de marți, 19 martie, pe o parte din vehiculele STPT, călătorii vor putea cumpăra biletele plătind pe loc cu cardul.

Potrivit edilului Timișoarei, proiectul este susținut de o companie bancară, care suportă toată cheltuielile aferente, inclusiv cele de mentenanță.


Însă, STPT va trebui să plătească un comision de 5% din încasări.

„Plata se face extrem de simplu, apropiind un card bancar «contactless» de un dispozitiv POS montat în mijlocul de transport. Călătorul nu este încărcat cu niciun cost suplimentar față de prețul biletului. Vor fi montate 3 POS-uri pe autobuzele lungi, 2 pe autobuzele scurte, 2 pe troleibuze, 2 pe tramvaie, 1 pe remorca tramvaielor, 1 pe vaporașe, 1 pe tramvaiul turistic. În total, vom avea 350 POS-uri. Acțiunea de montare POS-uri se va finaliza în luna iunie. Deci, Timișoara din nou în pas cu noile tehnologii”, a anunțat Nicolae Robu.

Conform STPT, valabilitatea chitanței dată de automatele de plată cu cardul montate în mijloacele de transport în comun din Timișoara va fi de 60 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.