Timișul, printre județele fruntașe la absorbția de fonduri europene. Câte investiții au...

Timișul, printre județele fruntașe la absorbția de fonduri europene. Câte investiții au primit finanțare

0
DISTRIBUIȚI

fonduri europene

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a anunțat, astăzi, la Timișoara, că Timișul se află printre județele fruntașe în ceea ce privește absorbția fondurilor de la Uniunea Europeană.


Astfel, în momentul de față, județul Timiș are peste 1.600 de contracte de finanțare, în valoare totală de 4,4 miliarde de lei.

„Din punctul de vedere al absorbției fondurilor europene, județul Timiș ca și număr de proiecte, ca și plăți făcute către beneficiari este în top trei. Județul Timiș are în momentul de față peste 1.600 de contracte de finanțare, cu o valoare alocată de 4,4 miliarde de lei, din care plăți către beneficiari sunt în jur de două miliarde de lei”, a afirmat Rovana Plumb.

Potrivit ministrului Fondurilor Europene, acești bani se regăsesc în obiective de investiții din domenii precum educația, sănătatea, drumuri, infrastructura de apă și canal, investiții în mediul de afaceri sau pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial.

Luna viitoare, Rovana Plumb a anunțat că va reveni în județul Timiș, pentru a semna un alt proiect important finanțat cu bani europeni, dar nu a dorit să ofere mai multe informații în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.