ASU Politehnica a cedat la limită pe terenul lui „U” Cluj. Suporterii...

ASU Politehnica a cedat la limită pe terenul lui „U” Cluj. Suporterii timişoreni au protestat în mod inedit la adresa deţinătorului drepturilor TV

1
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica nu a reuşit să producă o surpriză şi in returul cu Universitatea Cluj. Ardelenii au ieşit de această dată invingători cu 1-0 in returul de pe teren propriu. Unica reuşită i-a aparţinut ex-timişoreanului Mircea Axente şi a venit in urma unei erori din defensiva alb-violetă.

Pe teren „Băieţii in ghete” au fost curajoşi din primele minute şi au avut câteva ocazii importante. In special prin Plămadă. Vârful alb-violeţilor a irosit in minutul 7 o ocazie mare. După ce părea să scape singur cu Dur-Bozoancă acesta a tras moale, pe direcţia portarului. Opt minute mai târziu Plămadă a profitat de indecizia apărării clujeni la o minge aeriană in careu şi a trimis periculos din foarfecă, mingea fiind deviată in bară de fostul portar al alb-violeţilor. Cea mai periculoasă fază a gazdelor in prima parte a venit după un contraatac declanşat de… arbitrul Rareş Vidican, nimerit de un şut. La poarta cealaltă Gavra a scăpat periculos din banda stângă, dar a fost in cele din urmă blocat cu preţul unui corner.

In repriza secundă, precum in alte deplasări grele din acest sezon, ASU Poli s-a baricadat prea devreme in propria jumătate. Nu a fost nevoie de foarte multe momente de presiune pentru ca gazdele să deschidă in cele din urmă scorul. Doi ex-timişoreni au fost in prim plan. In minutul 53 Taub a profitat de poziţionarea lui Jurj, care nu s-a coordonat cu Murariu, şi a centrat bine pentru Axente, care a punctat fără probleme din mijlocul careului. „U” a dominat şi in următoarele minute. Timişorenii fiind axaţi mai mult pe contraatac, fie că şi-au propus sau nu. Pe final Goga putea mări avantajul, dar şutul său de la distanţă a trecut puţin pe lângă bara din stânga lui Murariu.

ASU Poli a avut o mică şansă de a da lovitura pe final, dar Bedea nu l-a putut invinge pe Dur-Bozoancă după o pătrundere in careu la expirarea timpului regulamentar.

Nimic notabil nu s-a intâmplat in prelungiri, cel puţin pentru timişoreni, care rămân fără gol marcat in 2019 şi la doar trei puncte de zona fierbinte a clasamentului. „U” Cluj ocupă in schimb locul 3, la un punct de promovarea directă in elită.

„U” Cluj: Dur Bozoancă – I.


Ursu, Abrudan, Berci – Căpuşă (82, Haţiegan), G. Giurgiu, Florescu, Taub – Axente, Gavra (83, Coman), Goga (cpt., 90+3 N. Pirvulescu). Rezerve: I. Dinu – An. Cordoş, Twumasi, N. Janos. Antrenor: Bogdan Lobonţ.

ASU Politehnica: Morariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cojocaru – B. Vasile, Dros – A. Manea, Ignea (86, Trip), Schieb (65, Bedea) – I. Plămadă (74, M. Ene). Pe bancă: D. Munteanu – Motreanu, Vidrăsan, Cr. Ene. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Fanii au protestat la adresa deţinătorului drepturilor TV

Meciul a inceput cu 15 minute de linişte din partea celor două tifoserii, suporterii alegând astfel să protesteze „la comun” pentru programarea anapoda pentru un astfel de duel, luni după-masă. Mai mult, inainte de meci gazdele au fost afectat şi de vestea că fiul lui Marcel Ţenter, Radu, totodată infocat suporter al lui „U”, a suferit un grav accident auto şi se află in moarte cerebrală.

Cel puţin inedită a fost coregrafia Peluzei Sud timişorene, care a afişat steaguri cu un mesaj „licenţios” la adresa televiziunii care a decis ziua şi ora disputării jocului pe care l-au aşteptat atât de mult. „Digi și Mitică, complici la spălare de bani /
Aceleași maniere, zero respect pentru fani”, a fost unul dintre mesajele afişate de galeria lui ASU Poli astăzi.

Cele două echipe au intrat in teren cu tricouri speciale. Gazdele au avut un echipament „de epocă”, in timp ce oaspeţii au avut tricouri cu mesajul: „Fotbal pentru suporteri!”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.