Un martie artistic. Sfârșit de lună cu vedete naționale și internaționale, la...

Un martie artistic. Sfârșit de lună cu vedete naționale și internaționale, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Richard Clayderman, unul dintre cei mai îndrăgiţi pianişti ai zilelor noastre, îndrăgit de toate generaţiile, va susţine un concert extraordinar la Filarmonica Banatul sâmbătă, 16 martie, de la ora 20.00, la care vor fi prezenţi, în calitate de invitaţi speciali, actorul Dan Puric şi caricaturistul Ştefan Popa Popaʹs. Alături de orchestra filarmonicii „Banatul”, cei trei virtuozi vor face o călătorie fascinantă în lumea artei, reunindu-le într-un spectacol care va aduce pe scenă, în premieră mondială, fragmente din toate cele 7 Arte: arhitectura, sculptura, pictura, poezia, dansul, filmul şi, desigur, muzica.

În turneul pe care-l face cu ultimul său spectacol, „Femeia – al cincilea anotimp”, Tudor Gheorghe, trubadurul unic în cultura română, atât de iubit de public, ajunge şi la filarmonica timişoreană luni, 25 martie, pentru a aduce un omagiu femeii, pe care o consideră cel de-al cincilea anotimp al vieţii.


Muzica spectacolului, pe versuri alese cu grijă din poeţi români, vor să descopere auditoriului secretul iubirii femeii, ajutându-l totodată pe maestru să povestească, cu tonul său ferm dar amical, pilde moralizatoare pentru bărbaţi.

Ziua Mondială a Teatrului, una din cele mai vechi forme ale artei, va fi celebrată în această lună la Timişoara în 27 martie, când Fundaţia Culturală Artmedia organizează un spectacol inedit, „Omagiu actorului român”, care va avea loc de la ora 19.30 în sala filarmonicii „Banatul”. Caricaturistul Ştefan Popa Popaʹs va fi prezent în foaierul filarmonicii cu expoziţia intitulată „Mari artişti”, după care va fi prezentat un scurt-metraj, „Coloşi pe peliculă”, cu scene scurte din spectacole aduse la Timişoara de fundaţia Artmedia, de-a lungul celor 27 de ani de existenţă. Publicul îi va putea revedea, printre alţii, pe Dem Rădulescu, Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Olga Tudorache, Radu Beligan, Stela Popescu, Ştefan Iordache, Ion Lucian, Mircea Albulescu, „monştri sacri” care nu se mai află printre noi dar îşi păstrează un loc neştirbit în sufletul celor care iubesc arta adevărată şi merită din plin acest omagiu postum. Scenografia întregului spectacol este realizată de Geta Medinschi.

Pe 29 martie, în sala operei, Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele şi George Mihăiţă prezintă spectacolul „3 M – cei trei magnifici”, care a fost jucat pentru prima oară în această distribuţie la Paris, la mijlocul lunii februarie. Un adevărat regal, spectacolul dezvăluie secrete din spatele cortinei, vorbește despre mistere ale vieţii şi transpune spectatorii într-o lume creionată chiar de protagonişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.