Un primar și un viceprimar din vestul țării, în conflict de interese....

Un primar și un viceprimar din vestul țării, în conflict de interese. Cum s-au folosit de funcții pentru a obține avantaje necuvenite

0
DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a găsit 19 foşti şi actuali aleşi locali, printre care se află consilieri locali şi judeţeni, dar şi primari, care au încălcat prevederile legii administraţiei publice locale, statutul aleşilor locali şi legea care asigură transparenţa în exercitarea demnităților publice, transmite instituția, într-un comunicat.

Doi dintre aceștia fac parte din administrații locale din vestul țării.


Astfel, Viorel Mitea Roşca, primar al comunei Brebu, din judeţul Caraș-Severin, aflat în conflict de interese administrativ. În calitate de primar (mandatul 2012 – 2016 și 2016 – 2020) a semnat 2 dispoziții, în urma cărora soția acestuia a obținut un avantaj patrimonial.

Traian Daniel Senaci, viceprimar al comunei Cărand, din județul Arad, aflat în conflict de interese administrativ. În calitate de consilier local a inițiat proiectul de hotărâre privind închirierea pajiștilor comunale în suprafață de 574,44 ha și a votat în mod favorabil pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local Cărand din 10 aprilie 2017, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local. Astfel, persoana evaluată avea posibilitatea să anticipeze că adoptarea acestei hotărâri ar putea prezenta un beneficiu pentru socrul său, interes care s-a materializat întrucât, urmare a hotărârii respective, s-au încheiat două contracte în baza cărora socrul persoanei evaluate a primit în chirie de la Primăria Cărand pajiște în suprafață totală de 35,14 ha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.