ACS Poli a pierdut la Arad după ce a condus la pauză....

ACS Poli a pierdut la Arad după ce a condus la pauză. Valeriu Răchită a mizat cu UTA doar pe jucătorii aduşi în iarnă

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli a pierdut primul joc în noua formulă după masivele schimbări din iarnă. Fără jucătorii din prima parte a campionatului trupa lui Valeriu Răchită a condus la pauză pe „Motorul”, dar UTA a revenit pe tabelă în repriza secundă şi s-a impus cu 2-1. Golul timişorenilor, aflaţi acum la 11 puncte de un loc salvator, a fost marcat de Dănuţ Bilia.

Jocul a început ideal pentru penultima clasată pe „Motorul”. În minutul 3 cornerul lui Rogoveanu a fost convertit în gol din careul mic chiar de Dănuţ Bilia, „duşmanul” declarat al „Bătrânei Doamne”. ACS Poli a fost în continuare echipa determinată şi aprigă din primele două runde din 2019, dar a făcut şi pasul în spate datorită situaţiei de pe tabelă. Utiştii au atacat mai mult în prima parte, dar fără succes. Kanda, Miculescu sau C. Rus nu au reuşit să-i dea reale emoţii lui Dinu Moldovan. Mai mult, pe contraatac elevii lui Vivi Răchită au fost aproape de 2-0 prin Bădăuţă, în două rânduri. În minutul 31 vârful oaspeţilor a recepţionat o minge care s-a plimbat prin centrul careului arădean. A preluat şi a trimis în cros, dar nu suficient de plasat şi i-a permis lui Bodea să respingă. Rogoveanu a reluat şi el periculos pe continuare iar portarul a respins cu piciorul.


În minutul 35 acelaşi Bădăuţă a trimis puternic de la distanţă din banda stângă şi balonul a zguduit bara în zona vinclului. Repriza s-a încheiat cu „libera” lui Kanda la poarta cealaltă, mingea trecând puţin pe lângă bara din dreapta lui Moldovan.

Tensiune şi goluri încasate

Deşi au început curajos şi partea secundă, timişorenii aveau să primească gol în minutul 53 de la un fost timişorean. Buzan a respins imprecis şi tânărul David Miculescu a reluat puternic, din prima, cu stângul în dreapta lui Moldovan, care doar a reuşit să atingă balonul în drumul spre plasă. În ciuda combativităţii bănăţenilor, utiştii au dominat în continuare. Iar arbitrul Cătălin Buşi a avut ocazia să facă norma de cartonaşe galbene în ambele tabere pe fondul nervozităţii gazdelor în special. În minutul 75 Ciucur a şutat de la distanţă şi balonul deviat de spatele lui Rus îl învinge pe Moldovan la colţul lung. Cu puţin noroc s-a făcut 2-1 pentru UTA. La trei minute distanţă Buzan putea egala, dar a trimis pe lângă poartă din opt metri. ACS Poli a riscat mai mult şi cu cinci minute înainte de final Copaci a trimis din câţiva metri direct în braţele portarului. Iar Matei l-a copiat pe contraatac în minutul 87. Bănăţenii puteau egala în minutul 90+3 după ce o deviere cu capul a lui Paramatti nu a fost ajunsă de Munteanu, care a şi faultat portarul. La ultima fază putea fi şi 3-1, dar Rus a trimis în bară din unghi.

În mod inedit Răchită nu a mizat azi pe niciun jucător din tur folosit la ACS Poli. Mai mult, Oprea şi Bîrnoi au fost lăsaţi în afara lotului. Timişorenii rămân cu 14 puncte, la 11 distanţă acum de locul 15, primul care asigură rămânerea în B.

UTA: Bodea – Cr. Costin (65, Stahl), El Hasni, Şeroni, Copaci – I. Neagu (61, Cr. Matei), Melinte – Ciucur, D. Miculescu (80, Hrezdac), Kanda – C. Rus (cpt.). Pe bancă: Orlic – Rz. Ivan, R. Iuga, D. Popa. Antrenor: Ionuţ Popa.

ACS Poli: D. Moldovan – Bilia, Paramatti (cpt.), Uyi (46, Ghidurea), V. Olteanu – Buzan, Rogoveanu (74, Calugher), D. Munteanu, Manolache, Sidorenco (56, Ţîgîrlaş) – Bădăuţă. Pe bancă: Began – D. Codrea, D. Pop, Golda. Antrenor: Valeriu Răchită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.